Amaro: Teknoloji ve Modanın Kesişim Noktasında Yenilikçi Bir Yaşam Tarzı Mağazası

Leticia Nobell'in Tasarımı Olan Amaro, Teknoloji ve Moda Arasında Köprü Kuruyor

Brezilya merkezli bir perakende teknoloji markası olan Amaro, kadın giyim üzerine odaklanmış bir marka olarak 2012 yılında kuruldu. 2020 yılından itibaren bir yaşam tarzı destinasyon markası haline geldi ve moda giyim, güzellik, ev ve çocuk kategorileri sunmaya başladı. Amaro'nun yeni fiziksel mağazaları, markanın hedefine müşterilerini daha yakın hale getirerek bu yeni konumlandırmayı yansıtmalıydı.

Tasarımcı Leticia Nobell ve mimarlar Marcos Bertelli, Maria Fernanda Ornelas tarafından oluşturulan tasarım ekibi, Amaro'nun yeni konseptini oluştururken moda, tasarım, teknoloji, konfor, sağlık, kadınlar, güzellik, güç gibi kelimelerden ilham aldı. Kadının eğrileri ve feminen çizgileri, ham malzemelerin sadeliği ve pembe tonları, minimalist ve zengin, teknolojik ve rahat, modern ve sıcak bir alan yaratma ilhamını verdi. Bu alan, markanın müşterilerinin kendilerini hoş karşılanmış ve eğlendirilmiş hissetmelerini sağladı.

Amaro'nun yeni mağazaları, müşterilere basit bir alışveriş deneyimini eğlenceye dönüştüren, Instagram'da paylaşılabilir anlar sunan, sürekli değişen ve alanı yeniden icat eden bir tasarımla karşılar. Bu, müşterilerin mağazada neyin geleceğini keşfetmeye davet edildiği bir deneyimdir.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sırasında güzellik, basitlik ve esneklik yansıtılmalıydı. Bu nedenle beton, terrazzo, ahşap ve metal gibi ham ve temiz malzemeler seçildi. Güzellik kategorisi için geri dönüştürülebilir PVC borular kullanılarak ilginç bir doku oluşturuldu. Mobilyalar hafif olduğu için görsel mağaza ekibi gerektiğinde düzeni değiştirebilir. Amaro bir teknoloji markasıdır ve sürekli evrim geçirir ve değişir, bu yüzden mağaza tasarımının bu özelliği de yansıtması önemlidir.

Projenin en büyük zorluğu, farklı kategorileri içeren bir destinasyon yaşam tarzı markası olarak Amaro'nun yeni konumlandırmasını iletebilecek bir konsept yaratmaktı. Yeni tasarımın, farklı yaşlardan ve farklı şehirlerden tüm kadınları çekmesi ve etkilemesi gerekiyordu. Brezilya çok çeşitli bir ülke olduğu için, projenin bulunduğu şehrin mimarisini veya havasını yansıtan benzersiz alanlar yaratmak istedik, böylece her yeni mağazaya kişilik kazandırdık.

Amaro'nun yeni fiziksel mağazaları, bir destinasyon yaşam tarzı markasını yansıtıyor ve kadınları moda, tasarım, teknoloji, güzellik ve sağlıkla farklı kategorilerde birleştiriyor. Kadının eğrileri ve feminen çizgileri, ham malzemelerin sadeliği ve doğanın entegrasyonu, aynı anda minimalist ve zengin, teknolojik ve rahat, modern ve sıcak bir alan yaratma ilhamını verdi.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken, mükemmel uzmanlık ve yenilikçilik sergileyen tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede kalite sergiliyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Leticia Nobell
Görsel Kredileri: Images # 1-5: Photographer Adriano Rodrigo Barreto Cardoso
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director / Designer: Leticia Nobell Architects: Marcos Bertelli, Maria Fernanda Ornelas
Proje Adı: Amaro
Proje Müşterisi: Leticia Nobell


Amaro IMG #2
Amaro IMG #3
Amaro IMG #4
Amaro IMG #5
Amaro IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun