Doğu Estetiği ve Modern Yaşamın Buluşması: Qing Yun Serisi II

Bambu İlhamıyla Yeniden Yorumlanan Çağdaş Mutfak Dolapları

Yuanhua He tarafından tasarlanan HD·Mengyin Qing Yun Serisi II, geleneksel Çin bambusundan esinlenerek modern metal malzemelerle yeniden şekillendiriliyor.

HD·Mengyin Qing Yun Serisi II, bambu gibi zengin kültürel anlamlar içeren geleneksel bir Çin öğesinden ilham alıyor. Bu seri, modern metal malzemeleri ve işçiliği kullanarak çok sayıda orijinal bambu dokulu desenler ve bambu şeklinde saplar oluşturuyor. Doğu estetiği ile modern yaşam tarzını birleştirerek, bütünleşik çok fonksiyonlu bir yaşam alanı yaratıyor ve yepyeni bir etkileşimli yaşam tarzı konsepti sunuyor.

HD·Mengyin Qing Yun Serisi II, literatür ve şövalye figürlerinin rahat ve kayıtsız duygularını modern bir yaşam tarzı ile birleştiriyor. Bu seri, açık planlı sosyal bir Zen çayı fonksiyonel alanı ile yenilikçi bir yürüyüşlü Çin tarzı mutfak alanını entegre ederek, geleneksel kültürü ve Doğu atmosferini arayan kullanıcıların yaşam tarzı ve ruhsal ihtiyaçlarına hitap eden yepyeni bir bütünleşik yaşam alanı yaratıyor.

Çekirdek tahta, formaldehitsiz, çevre dostu orijinal bambu tahtadan yapılmıştır. Kapı, bambu desenini kapı panelinin dokusuna zarifçe dahil ederken boyasız bir işçilik benimser. Üç renkli karışık toz kaplamalı kapı paneli, doğal ve sade stilleri iyi bir şekilde birleştirir. Bambu şeklindeki sap, kapı panelinden doğrudan frezelenerek kapıya mükemmel bir şekilde entegre edilmiştir.

Yüksek dolap modülü, yan katlanır kapıları kullanırken, Çin tarzı pişirme alanı, dolapların iki yanındaki boşluklara katlanarak ve sokularak maksimum alan verimliliği sağlamak için yürüyüşlü katlanır sihirli kapıları kullanır. Ayrıca, açık planlı tasarım, yürüyüşlü bir Çin tarzı mutfak alanı oluşturmayı sağlar.

HD·Mengyin Qing Yun Serisi II, doğal öğelerden ilham alarak bambu ve taş gibi, çok sayıda orijinal desen ve bambu şeklinde saplar sunar. Açık planlı ve yürüyüşlü bir mekansal tasarım kullanarak, yepyeni entegre bir mutfak-yemek alanı oluşturur ve yeni doğu tasarım estetiğini sergiler.

Bu serinin tasarım zorluğu, kapı-duvar-dolap entegrasyonunu öne çıkaran doğu tarzı etkileşimli fonksiyonel alanlar oluşturmaktadır. HD·Mengyin Qing Yun Serisi II, kapıları dolaplar arasındaki boşluğa katlayarak ve sokarak kapı-duvar-dolap entegrasyonunu sağlayan yürüyüşlü katlanır sihirli kapıları kullanır. Ayrıca, açık planlı sosyal Zen çayı alanı, mutfak-yemek entegre alanı ve diğer fonksiyonel bölge tasarımları, yepyeni bir etkileşim yaşam tarzı konseptini yorumlar.

2023 yılında Guangzhou'da tamamlanan proje, doğu estetiği ve modern yaşam tarzını birleştiren HD Mengyin Qing Yun Serisi II Dolabı, literatür ve şövalye figürlerinin rahat ve kayıtsız duyguları ile modern bir yaşam tarzını harmanlıyor. Açık planlı sosyal bir Zen çayı fonksiyonel alanı ile yenilikçi bir yürüyüşlü Çin tarzı mutfak alanını entegre ederek, geleneksel kültürü ve Doğu atmosferini arayan kullanıcıların yaşam tarzı ve ruhsal ihtiyaçlarına hitap eden yepyeni bir bütünleşik yaşam alanı yaratıyor.

Guangzhou Holike Creative Home Co.,Ltd tarafından tescillenen bu tasarım, prestijli A' Tasarım Ödülü'nde Bronz ödülün sahibi olmuştur. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir, dünyayı daha iyi bir yer yapar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guangzhou Holike Creative Home Co.,Ltd.
Görsel Kredileri: Guangzhou Holike Creative Home Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Yuanhua He
Proje Adı: HD Mengyin Qing Yun Series II
Proje Müşterisi: Guangzhou Holike Creative Home Co., Ltd.


HD Mengyin Qing Yun Series II IMG #2
HD Mengyin Qing Yun Series II IMG #3
HD Mengyin Qing Yun Series II IMG #4
HD Mengyin Qing Yun Series II IMG #5
HD Mengyin Qing Yun Series II IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun