Open Air: Video Mapping ile Sirk Sanatının Buluştuğu Yenilikçi Bir Deneyim

Ana Fatia ve Sofia Silva'nın Yaratıcı Dokunuşlarıyla Hayat Bulan Open Air, Grafik Kimlik ve Görsel İfade Alanında Sıra Dışı Bir Yenilik

Open Air, dünyanın kapandığı bir dönemde yaratıcılığın ve paylaşmanın yok olmasına karşı çözümler bulma ihtiyacından doğdu. Bu düşünce sürecinde, herkesin zaman, hayal gücü ve hava içinde metaforik olarak askıda olduğu bir deneyime yönelmenin en iyi seçenek olacağına karar verdik. Eylem yoluyla umudu yeniden tasarlamak üzere kendimizi bulduk.

Open Air, dikey akrobatik dans gösterisi ile birleştirilmiş bir video mapping'in grafik kimliği ve görsel ifadesidir. Kimlik ve görsel grafik ifade, dinamik, organik, disruptif, göçebe ve uyarlanabilir olan soyut şekiller aracılığıyla hemen hissedilen bağlantıları ve duyguları uyandırır. Uyumsuz, heterojen, transversal, sürealist, durdurulamaz parçaların dili; 2D ve 3D çizimler arasında daldırıcı bir illüzyona dönüşen çizgiler ve kompozisyonlar.

En büyük zorluk, video mapping'in teknik özellikleri ile birlikte 3D öğelerin ve robotik parçanın (dikey dans performansı) kombinasyonuydu. Üç boyutlu işleyişleri, özellikle farklı bileşenlerle formel düzeyde çalışırken, yani dokular, gölgeler ve yansımalar gibi, belirli ve zorlu teknolojik bileşenlerle dolu olan iki alan. Tüm bu unsurların kombinasyonu gerçekten hassas olmalıdır.

Projemiz 2021 yılında Lizbon'da başladı ve Ağustos'ta tamamlandı. Eylül ayında Estremoz'da halka açıldı. Biz, geniş perspektiflerle umuda inanan ve harekete geçmemizi talep eden veya davet eden belirli olasılıklarla ilgileniyoruz. Bu, sadece bir geçiş değil, acilen ihtiyaç duyulan adil bir geçiştir. Bu geçiş, hareket eden insanlar arasındaki etkileşimin etik bilincimiz ve anlayışımız üzerine kuruludur. Bizi ilham veren, bizi temsil eden ve karşı çıktığımız şeyleri paylaşarak kentsel ve büyük bir durumu dönüştürür.

Open Air, dikey bir akrobatik dans gösterisi ile birleştirilmiş bir video mapping'in grafik kimliği ve görsel ifadesidir. Konsept, bir mikroskop altında gözlemlenen atomlar veya mikro parçacıklar gibi gözlere neredeyse görünmez bir soyut ve süreal yüzeye karşı birkaç bireyin organik hareketleri arasındaki birliği ve özgürlüğü keşfeder. Bu, soyut ve fiziksel bir durum arasındaki bir diyalogdur.

Bu Tasarım, 2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü: Deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içerir, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AnaFatia
Görsel Kredileri: Main image #1: Sofia Silva, Optional Image #1 is Sofia Silva, Image #2 is Sofia Silva, Image #3 is Sofia Silva, Imagem #4 Video Credits: Art Direction AnaFatia, Graphic & Motion Design Sofia Silva Sound Credit: Oscar Benito
Proje Ekibi Üyeleri: Creative & Art Director: Ana Fatia Designer Graphic & Motion: Sofia Silva
Proje Adı: Open Air
Proje Müşterisi: AnaFatia


Open Air IMG #2
Open Air IMG #3
Open Air IMG #4
Open Air IMG #5
Open Air IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun