Paul Robb'un Perugia Akademisi İçin Tasarladığı Dinamik Marka Sistemi ve Kampanya

Geleceğe hızla ilerleme arzusunu yansıtan enerjik ve sağlam bir görsel kimlik

Paul Robb, Perugia Akademisi için klasik esintili bir logo ve özel bir yazı tipi tasarlayarak, baskı ve dijital boyunca görüntülerin dinamik kullanımını geliştirdi. Bu tasarım, farklı kursları, atölyeleri ve etkinlikleri karakterize etmek ve ayırt etmek için renklerin ve şekillerin bir araya gelerek dönüştüğü geniş bir görüntü paleti oluşturmak için hareketli grafikler kullanır.

Perugia Akademisi, kurumun geleceğe hızla ilerleme arzusunu yansıtan yeni bir görsel kimliğe ihtiyaç duyuyordu. S&P, Akademi'nin farklı bölümlerini ve yönlerini içerecek şekilde ABA'nın personeli ve öğrencileriyle çalıştı. Tasarımcıların zorluğu, tekil kurslara da bireysellik veren birleşik bir kinetik marka kimliği ve mimarisi oluşturmaktı. Enerjik, sağlam ve olumlu bir kimlik sistemi oluşturdular ki bu sistem, tipik klişelerden ve klişelerden kaçınarak farklı sanatlar arasında çalışır.

Materyal hem dijital hem de baskıydı. Çevrimiçi ve dış mekan kampanyası olarak teknik özellikler belirlendi. Kampanya ile etkileşim hem geleneksel dış mekan hem de çevrimiçi sosyal kampanyalar aracılığıyla gerçekleşti. Tasarımın gerçekleştirildiği süreç Haziran-Ekim arasıydı ve tasarım Perugia, İtalya'da yapıldı.

Tasarımın altında yatan araştırma, kampanya için akıcı bir hareket kavramı oluşturmak istememizdi ve araştırmamız, sabun balonlarının akışını ve renklerini ve katmanları nasıl etkilediğini 3d animasyonda incelemeyi ve taklit etmeyi içeriyordu. Ana zorluk, renderlamada 3d olmayan bir etki oluşturmak ve hareket etkisini dış mekan deneyimine taşımaktı.

Perugia Akademisi, geleceğe hızla ilerleme arzusunu yansıtan yeni bir görsel kimliğe ihtiyaç duyuyordu. S&P, ABA'nın personeli ve öğrencileriyle çalışarak Akademi'nin farklı bölümlerini ve yönlerini içine dahil etti. Tasarımcıların zorluğu, tekil kurslara da bireysellik veren birleşik bir kinetik marka kimliği ve mimarisi oluşturmaktı. Enerjik, sağlam ve olumlu bir kimlik sistemi oluşturdular ki bu sistem, tipik klişelerden ve klişelerden kaçınarak farklı sanatlar arasında çalışır.

Bu Tasarım, 2021'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paul Robb
Görsel Kredileri: Paul Robb
Proje Ekibi Üyeleri: Creative direction: Paul Robb Animation and Type: Tommaso Calderini
Proje Adı: Branding Accademia of Perugia
Proje Müşterisi: Paul Robb


Branding Accademia of Perugia IMG #2
Branding Accademia of Perugia IMG #3
Branding Accademia of Perugia IMG #4
Branding Accademia of Perugia IMG #5
Branding Accademia of Perugia IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun