Geleceğin Yaşam Alanı: Bulut Binası

Artbell'in Modern Teknoloji ve Geleneksel Bahçecilik Fikirlerini Harmanladığı Tasarım

Proje alanının koşullarına saygı göstererek ve mimari tarzı yankılayarak, peyzaj tasarımı modern formu genişletir ve geometrik cephe kesimi ile ışık etkileşimini birleştirir, zengin bir duyusal deneyim yaratır.

Gelecekteki bir yaşam alanı yaratmak amacıyla, modern teknoloji ve geleneksel bahçecilik fikirleri tasarıma entegre edilmiştir. Mekan dönüşümü, bitkiler ve atmosfer yaratma, hepsi alanın ve doğanın güzelliğini yorumlamak ve vurgulamak için kullanılır. Geleceğin teknoloji hissinin yanı sıra, proje herhangi bir iz bırakmadan bölgesel cazibeyi de öne çıkarır, hayal gücü ve aşinalık dolu bir gelecek bulut yaşam alanı yaratır.

Yol döşeme ve çim, açık ve net bir mekan deneyimi oluşturur, güçlü renk kontrastı ile nihai bir saflık hissi yaratır. Geniş bir alanı zemin camı, özel şekilli bitki havuzunu tamamlar, peyzajı iç mekan sahnesiyle etkili bir şekilde entegre eder. Pragmatik tasarım bütün olarak benimsenmiş ve düzenli boyutlu granit döşeme taşları kullanılmıştır, bu da inşaat zorluğunu ve inşaat maliyetini azaltır.

4,052 metrekarelik bir alana sahip olan proje, bulut mimarisi fikri ile temalandırılmıştır. Modern sert peyzaj, metal malzemeler, ışık etkileşimi, akıllı algılama ve ses kontrol sistemleri kullanılarak modern, teknolojik ve interaktif ve akıllı bir gelecek bulut yaşamı yaratılır.

Artbell, konutun sadece bir kültür ve ruh taşıyıcısı olmadığını, pratik yaşam sorunlarını çözmesi gerektiğini düşünür. Bu yüzden peyzaj tasarımı, yaşam atmosferlerinin yaratılmasına ve insanlarla mekan arasındaki etkileşime odaklanmıştır.

Proje, Kasım 2019'da başladı ve Haziran 2020'de Çin'in Jiangxi, Nanchang'da tamamlandı. Minimal ve açık mekan formu, mimari ve peyzajı tamamlar, ziyaretçiler mimariyi şehrin perspektifinden değerlendirebilirler. Modern bitki havuzu, ziyaretçileri basit ve zarif bir formda karşılar, akışı gösteri alanına yönlendirir ve yüksek kaliteli yaşam alanlarını keşfeder. Müşteriler tarafından oybirliğiyle övgü almıştır.

Alanın gelecekte yıkılması ve değiştirilmesi gerekiyor. Bu yüzden kırmızı çizginin ötesindeki alan, çoğunlukla bir otopark, giriş duvarı ve küçük bir su manzarası olarak planlanmıştır. Kırmızı çizginin içindeyse çoğunlukla yeşil bahçe bulunur ve büyük ağaçlar, gösterinin bitiminden sonra geniş bir alana nakledilebilir. Atriyum, çoğunlukla çakıl peyzajı ile yapılmıştır, bu da gelecekteki dönüşüm için esnektir.

Proje, 2021'de A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmeliyet sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ARTBELL
Görsel Kredileri: ARTBELL
Proje Ekibi Üyeleri: Cheif designer: Weihuang Sun
Proje Adı: Cloud Building
Proje Müşterisi: ARTBELL


Cloud Building IMG #2
Cloud Building IMG #3
Cloud Building IMG #4
Cloud Building IMG #5
Cloud Building IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun