Ballistic Architecture Machine'in Yenilikçi Tasarımı: Longking Pro Çevresel Kampüs

Endüstriyel Kamusal Peyzaj: Çevre Teknolojileri ve Doğanın Sürdürülebilir Geleceği

Ballistic Architecture Machine (BAM), çevresel teknolojilerin ve doğanın etkileyici birleşimini Longking Pro Çevresel Kampüs'ün tasarımında sergiliyor. Bu projede, teknoloji ve doğa arasındaki etkileyici denge, sürdürülebilir bir geleceğin kapılarını aralıyor.

Çevresel sorunların çözümünün, doğaya dönüşle olmayacağının farkına varan dünya, fosil yakıtların hakim olduğu geçmişten, daha sürdürülebilir bir geleceğe geçişte çevresel teknolojilere yöneliyor. BAM'ın tasarımı, bu kavramı, düzen ve kaos, organik ve düzenli, üretilmiş ve vahşi arasındaki daima büyüleyici ikilem üzerinden görsel olarak inceliyor.

Proje alanı, Longyan şehrinin kuzeyindeki dağlar içindeki bakir bir vadide, eski tarım arazileri üzerinde yer alıyor. Peyzaj tasarımında BAM, müşteri olan Longking şirketinin öncülük ettiği çevresel teknolojileri sergiliyor. Su ve toprak filtrasyonu için bitki bazlı ve teknolojik yöntemlerin yanı sıra, kampüs alanları, çalışanlara, emeklerinin meyveleri olan ekolojik süreçler ve teknolojilerle yeni türden bir etkileşim olanağı sağlıyor.

Projede, fabrikalar merkezi bir avlu etrafında düzenlenmiş ve bu avlunun yapısı, 6 metrelik bir ızgara üzerine yerleştirilmiş Kamfor ağaçlarıyla belirlenmiş. Peyzaj su sistemi, bu avlunun merkezi kanalını oluşturuyor ve bu morfoloji, 'doğal' su sistemlerinin işlevsel özelliklerine bağlı. Bu fabrikanın işlev görmesi için, peyzaj, atık su filtrasyonu, ağır metal alımı ve yüzey akışı yeniden yakalama sağlıyor. Ayrıca, insanların gelişmesi için gerekli olan serin kampüs, eğlence alanları, sosyal alanları sağlıyor.

Projenin en büyük zorluğu, su sisteminin genel karmaşıklığı nedeniyle, projede yerinde gerçekleşen atık su temizliği oldu. Müşteri, bu teknolojilerin uygulanmasında gerçekten ilerledi ve bu, projenin uzun vadede başarısının anahtarı oldu. İnsanların dünyayla olan ilişkisini iyileştirmek için, Longking'de geliştirilen çevresel teknolojilere ihtiyacımız var. Ayrıca, peyzajın hem bizim için hem de gezegen için iyi olması gerektiğini anlamamız gerekiyor. Longking kampüsü, insanları için bir peyzaj olmalı, böylece daha iyi ve daha sıkı çalışarak diğer endüstrilerimizi temizlemek için daha fazla teknoloji üretirler.

Longking Pro Çevresel Kampüs, 2023 yılında A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve dünya üzerinde önemli bir etkiye sahip olan harikulade, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ballistic Architecture Machine (BAM)
Görsel Kredileri: Photography by Wu Qingshan. Diagrams and illustrations by BAM.
Proje Ekibi Üyeleri: Daniel Gass - founding partner, landscape designer Xiaodan Ji - associate manager, project manager Jingwen Guan - partner, business director Ren Xiangyu - environmental consultant Li Menghao - designer Zhang Weiwei - designer Li Mona - designer Li Kewen - designer Winki Ho - designer Simone Shing - designer Shi Yuning - designer
Proje Adı: Longking Pro Environmental Campus
Proje Müşterisi: Ballistic Architecture Machine (BAM)


Longking Pro Environmental Campus IMG #2
Longking Pro Environmental Campus IMG #3
Longking Pro Environmental Campus IMG #4
Longking Pro Environmental Campus IMG #5
Longking Pro Environmental Campus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun