Shanghai PTArchitects'ın Yulonghu Projesi: Çağdaş Doğu Mimarisi ve Yaşam Tarzı

Yulonghu: Dağlar ve Su Arasında Yaşanabilir Bir Toplum Merkezi

Shanghai PTArchitects'ın tasarladığı Yulonghu, Xuzhou'nun tarihi ve kültürel mirasını modern bir dokunuşla birleştirerek, dağlar ve su arasında yaşanabilir bir toplum merkezi oluşturuyor.

Yulonghu projesi, Xuzhou Yeni Şehir Dalong Gölü Manzara Alanı'na bitişik bir konumda bulunuyor. Finans, eğitim ve üç boyutlu manzara entegrasyonu gibi metropoliten TOP kaynak toplama alanı özelliklerine sahip bu yer, çevresindeki ticari tesislerin mükemmelliği ve olgun yaşam atmosferi ile dikkat çekiyor. Shanghai PTArchitects, tasarımında Xuzhou'nun eski başkentindeki kültürel birikimi devam ettiriyor, Çin tarzının estetik ruhuna bağlı kalıyor ve çevredeki manzara kaynaklarını tam anlamıyla keşfederek dağlar ve su arasında yaşanabilir bir toplum merkezi oluşturuyor.

Yulonghu'nun benzersiz özellikleri arasında, giriş kovasının tasarımında tekrarlanan öğe rafinasyonunun kullanılması ve erken bina yapısı ile perde duvar yapısı arasındaki tasarım zaman sapmasından dolayı yerinde inşaatın şüpheli olması gibi zorlukların üstesinden gelinmesi yer alıyor. Bu zorluklar, daha sonra inşaat birimi ile yeniden strateji belirlenerek ve yapının 14° çatı eğimi ve çatıların her iki tarafında 2.4 m çıkıntı ile optimize edilerek aşıldı. Bu sayede, insan perspektifinden yapısal olarak görünmez ama genişletilebilir bir çatı alanı oluşturuldu. Sonuç olarak, bu tasarım iyi bir gösterim etkisi elde etti ve beklenen etkiyi gerçekleştirdi.

Projenin teknik özellikleri arasında, tasarımın yerel ve bölgesel yönlerine ve yerel yerin kültürel soyutlamasına olan anlayışın önemsenmesi yer alıyor. Mimarlık formu açısından, bu durumda iki Han hanedanının sarayları ve kraliyet konutlarının ritüel mimarisini planlama mavi baskısı olarak alıyoruz. Sarayın orta pozisyonda inşa edilmesi, yüksek noktanın seçilmesi ve ilerleyen saray düzeninin benimsenmesi gibi ritüel özelliklerini izliyoruz. Ayrıca, özel ziyafet odası, kitap barı, çay odası, sesli-görüntülü salon ve diğer iç mekan ayarları, klasik mizaçı çağdaş yaşama tamamen entegre ediyor ve Chu ve Han stillerinin ritüellerini zarif detaylarla sunuyor.

Yulonghu projesi, geleneksel Çin saray mimarisinden ilham alınarak tasarlanmış bir "çift çatılı" çatıya sahip olan satış ofisi ile dikkat çekiyor. Bu tasarım, cephenin saflığını ve temizliğini, malzemenin ritmini ve dokusunu vurguluyor. Bej taşın temel olarak kullanıldığı tasarımda, koyu gri metal çizgiler konturları belirlerken, ahşap tahıl metal şeritler ana dekoratif semboller olarak kullanılıyor ve gerçeklik ve kurgu arasında cam perde duvar ile birleştiriliyor. Böylece, ince ve zarif mimari detaylar belirgin bir görsel izlenim sunuyor.

Yulonghu projesi, 2020 Ağustos'unda başladı ve 2021 Temmuz'unda Xuzhou, Çin'de tamamlandı. Proje, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, mükemmel uzmanlık ve inovasyonu gösteren, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Quincy Li
Görsel Kredileri: Photo Cradits: Chen Yuanxiang
Proje Ekibi Üyeleri: Hu Qiao, Huang Kai, Jin Guangshan
Proje Adı: Yulonghu
Proje Müşterisi: Quincy Li


Yulonghu IMG #2
Yulonghu IMG #3
Yulonghu IMG #4
Yulonghu IMG #5
Yulonghu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun