Nanning Tanjing: Doğa ve Mimarlık Arasındaki Uyumun Mükemmel Örneği

Shanghai PTArchitects Tarafından Tasarlanan Tanjing Display Center, Yerel Kültür ve Doğal Manzarayı Modern Bir Yorumla Buluşturuyor

Nanning, Guangxi Eyaleti'nin Wuxiang Gölü'nün çekirdek yaşam alanında yer alan Tanjing Display Center, kolay ulaşım imkanları ve tamamlanmış çevre tesisleriyle dikkat çekiyor. "Bir Şehir, Bir Tanjing" konseptiyle tasarlanan Tanjing, Nanning'in çeşitli kültürel damarlarını bir araya getirerek tarih ve toprak için saygıyı gösteriyor.

Shanghai PTArchitects tarafından tasarlanan Tanjing Display Center, mimari ve doğanın uyumlu birleşimini sergileyerek, son derece canlı bir mekan deneyimi yaratıyor. Benzersiz cephe tasarımı, caddenin dış cephesinden iç lobiye ve çok girişli avluya kadar uzanıyor, iç ve dış mekan sınırlarını bulanıklaştırıyor. Giriş meydanı, ekolojik peyzaj basamakları, karakteristik sanat koridoru, yarı açık yüzme havuzu, sağlık teknolojisi kulübü ve diğer alanlarla birlikte, çeşitlendirilmiş bir gelecek yaşam manzarası sunuyor.

Proje, dağ ve su manzarası formlarının değişimlerinden eğrileri çıkararak, binanın cephesinin çizgileri olarak kullanıyor ve Nanning doğal manzarasını atmosferik ve basit bir yaklaşımla modernize ediyor. Ana giriş için kaya dilimlerini elementler olarak kullanarak yayılan eğrileri yığma yöntemiyle oluşturuyor, bu sayede kentsel arayüz daha gergin hale geliyor. "Ahşap" ana konsept olarak alınıyor, Giriş Meydanı'nda oldukça canlı ağaçların buradan geçmesine izin veriliyor, bu da metaforik olarak phoenix ağacındaki phoenix'i gösteriyor.

Çok sayıda açık avlu, şehre daha fazla kamusal alan sunuyor ve insan odaklı, sağlıklı ve teknolojik bir topluluk oluşturuyor. Geleneksel sergi merkezinin tek işlevini kıran ve çok yönlü bir iletişim alanı şekillendiren mekan tasarımı, insanların toplanmasını önlemek ve dolaşma deneyimi sunmak için tandem akış tasarımını benimsiyor.

Proje, Mar. 2020'de başladı ve Kas.2020'de Çin'in Nanning şehrinde tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, Display Center'ın girişinin sanat promenadının sonunda ince bir şekilde düzenlenmesi, kaya dilimleri elementlerinin şekliyle birleştirilmesi, havuzla iç içe geçmesi ve yansımasıyla birleşmesi üzerine odaklanıyor. Işık ve gölge projeksiyonu altında, parlak bir phoenix gözü gibi görünüyor.

Yerel özelliklerin kültürel bağlamında, yerel çok kültürlü elementlerin nasıl entegre edileceği ve salgın sonrası dönemde yaya dolaşımının tasarımı gibi yaratıcı, teknik veya araştırma zorlukları aşıldı. Nanning, eski zamanlarda sık sık literatürün "Yongzhou'nun Sekiz Manzarası"nı beğenmesiyle bilinen Yongzhou olarak da bilinir. Bu tasarım, kaya, ahşap, teras, şelale, bulut, havuz ve dağ gibi yedi doğal dokusunu çıkararak, Şehir Arayüzü, Giriş Meydanı, Peyzaj Basamakları, Multimedya Salonu, Satış Merkezi, Peyzaj Koridoru ve Kanyon Yüzme Havuzu oluşturmak için tasarım elementleri olarak kullanıyor ve "Tanjing'in Yedi Manzarası"nı sunuyor.

Tanjing Display Center, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleriyle ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Quincy Li
Görsel Kredileri: Image Credits: Yuan Yang
Proje Ekibi Üyeleri: Hu Qiao, Li Lin
Proje Adı: Nanning Tanjing
Proje Müşterisi: Quincy Li


Nanning Tanjing IMG #2
Nanning Tanjing IMG #3
Nanning Tanjing IMG #4
Nanning Tanjing IMG #5
Nanning Tanjing IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun