Michael Wong'un "Home MJ" Tasarımı: Doğa ve İç Mekan Arasındaki Oyun

Doğadan İlham Alan ve Modern Bir Yaşam Alanı Yaratan Minimalist Bir İç Mekan Tasarımı

Michael Wong'un "Home MJ" adlı tasarımı, doğal ve huzurlu manzaraların dış mekanları ve dairenin iç mekanını birleştiren bir odağı vurguluyor. Dağ manzarası, mnb tasarım stüdyosunun konseptini ilham verdi ve dağın eşsiz şeklini ve 'gel-git' tasarımını daireye entegre etmek istediler. Bu tasarım, ailenin rahat bir evi olması için dış mekan öğelerini içeriye taşıyor.

Michael Wong'un "Home MJ" adlı tasarımının özgün özellikleri arasında, gözleri dağ manzarasına yönlendiren temiz, minimal eğimli bir tavan bulunuyor. Tavan, bir dağın tepesinde durma hissini taklit etmek için bu şekilde tasarlandı. Ayrıca, bir 'şömine' ve kitaplık dolabı, rahat bir kumaş kanepe ve halı ile birlikte tv duvarı boyunca uzanıyor. Yemek alanı için ahşap malzemeler kullanıldı ve yan dolap ve kapı detayları, tepe şeklini taklit etmek için tasarlandı. Çocukların yatak odası bir kamp alanı gibi görünüyor.

Michael Wong'un "Home MJ" tasarımı, terrazzo taşı, masif ahşap döşeme, ahşap kaplamalı kontrplak ve özel yapım duvar boyası kullanılarak gerçekleştirildi. Genç bir çift, 765 metrekarelik Hong Kong'daki dairelerinin iç tasarımını yeniden tanımlaması için mnb tasarım stüdyosuna başvurdu. Tasarım ekibi ve müşteri, inşaat işçileri ve tedarikçiler arasındaki iletişim gibi lojistik planlamalar gerektirdi.

Michael Wong ve Bernice Tam'ın liderlik ettiği tasarım ekibi, dağ zirvesine ulaşmanın bir kişiye huzur ve tatmin hissi verdiğini belirtiyor. Bu hissi taklit etmek istediler ve bu yüzden dağ zirvelerinden ilham alan bir iç mekan yarattılar. Doğal güzellik, tasarıma entegre etmek için mükemmel bir konsept. Estetik özelliklerinin yanı sıra, birçok gizli depolama alanı da temiz, minimal ve geniş bir alanı korumaya yardımcı oluyor.

Tasarım aşaması 2021 Ocak'ta başladı ve inşaat Mart 2021'de başladı, Ağustos 2021'de Hong Kong'da tamamlandı. Hem saha hem de ikincil araştırma yöntemlerini (müşterinin yaşam tarzı ve hobileri hakkında iletişim kurma gibi) kullanarak, mnb tasarım stüdyosu, kabul edilebilir ve estetik açıdan hoş bir tasarım geliştirebildi. Tasarımcılar, en iyi seçenekleri eşleştirmek ve nihai tasarımı elde etmek için uygun malzemeler ve dokular aramak için mağazaları ziyaret ettiler.

Uzun süreli kullanıma dayanabilecek sürdürülebilir ve dayanıklı bir tasarım yaratmak, müşterinin temel ihtiyaçlarını anlamak ve onlar için mükemmel bir ev inşa etmek gibi zorluklarla karşılaştılar. Tasarım, her türlü malzemeden yapılmış yeni raflar, kapılar ve mobilyalar gibi birçok farklı parçadan oluşuyor. Her şeyin hassas ve sorunsuz bir şekilde uyum sağlaması gerekiyordu, bu yüzden hem tasarımcılar hem de sahadaki inşaatçılar için bu işi gerçekleştirmek bir zorluk oldu.

"Home MJ" tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülü kazandı. Demir A' Design Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmek için saygı gösterirler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Michael Wong
Görsel Kredileri: mnb design studio
Proje Ekibi Üyeleri: Michael Wong Bernice Tam
Proje Adı: Home MJ
Proje Müşterisi: Michael Wong


Home MJ IMG #2
Home MJ IMG #3
Home MJ IMG #4
Home MJ IMG #5
Home MJ IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun