Wavy Stillness: Lüks Bir Kafe ve Spor Barın Tek Bir Mekanda Buluşması

Tetsuya Matsumoto'nun Tasarladığı Wavy Stillness, Çeşitli Misafirlik Ortamlarını Birleştiriyor

Wavy Stillness, lüks bir kafe ve spor barı tek bir mekanda birleştiren bir misafirlik kuruluşudur. Tetsuya Matsumoto tarafından tasarlanan bu mekan, bir dizi farklı misafirlik ortamının tasarım öğelerini birleştiriyor ve bir sinema salonu ile tarihi Himeji Kalesi'ne bakan bir balkonun muhteşem manzarasını sunuyor.

Wavy Stillness, bir ticari binanın dördüncü katında yer alıyor. Sinemaya bakan iki dış duvar tamamen camla kaplı, üçüncü yüz ise tarihi Himeji Kalesi'ne bakan bir balkona açılıyor. Tezgah duvarı ve tavanın bir kısmı, izleyicinin açısına göre yansımalarını değiştiren üç boyutlu dalgalı paslanmaz çelik plakalarla kaplıdır.

Alan, açık bir plana uygun olarak tasarlanmıştır, dolayısıyla neredeyse hiç duvar yoktur. Direk ve çevresindeki yarım duvar mermerle kaplıdır. Tüm kanepeler özel olarak yapılmıştır ve hazır yapılmış sandalyelerin döşemesi onlara uygun hale getirilmiştir. Mutfak duvarına monte edilen tezgah arkası, su hareketini taklit eden benzersiz üç boyutlu paslanmaz panellerle kaplı bir mobilya olarak yapılmıştır. Tezgah, yapay taş kullanılarak yapılmıştır ve yarım duvar cam mozaik fayanslarla kaplıdır.

Projede yapılan araştırma, bir lüks kafe ve bir spor barı tek bir mekanda birleştirmenin nasıl mümkün olabileceğini bulmak için gerçekleştirildi. Materyal seçimi de projenin genel atmosferi üzerinde önemli bir etkisi olduğu için araştırmanın büyük bir parçasıydı.

Wavy Stillness, gündüzleri bir kafe, akşamları ise bir spor bar olarak hizmet veren bir misafirlik kuruluşudur. Bu kombinasyon, kuruluşun sunduğu lüks hizmetin yanı sıra, yeni türde bir hibrit mekan oluşturur. Tezgahın arkasındaki duvar, izleyicinin açısına göre değişen dinamik bir yansıma oluşturan dalgalı üç boyutlu bir paslanmaz çelik levha ile kaplıdır. Ayrıca, Spor halka açık görüntüleme etkinliklerini düşünerek, 21 ekran dört farklı kombinasyonda düzenlenmiştir.

Wavy Stillness, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı becerilere sahip tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tetsuya Matsumoto
Görsel Kredileri: Image #1: photographer ©Stirling Elmendorf, WavyStillness, 2021. Image #2: photographer ©Stirling Elmendorf, WavyStillness, 2021. Image #3: photographer ©Stirling Elmendorf, WavyStillness, 2021. Image #4: photographer ©Stirling Elmendorf, WavyStillness, 2021. Image #5: photographer ©Stirling Elmendorf, WavyStillness, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Tetsuya Matsumoto Motoaki Takeuchi Farid Ziani
Proje Adı: Wavy Stillness
Proje Müşterisi: Tetsuya Matsumoto


Wavy Stillness IMG #2
Wavy Stillness IMG #3
Wavy Stillness IMG #4
Wavy Stillness IMG #5
Wavy Stillness IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun