Mui Dinh South: Vietnam'ın Çölüne Yerleşmiş Bir Cennet

Nda Group, Vietnam'ın Çöl Sahilinde Benzersiz Bir Tatil Deneyimi Sunuyor

Mui Dinh South Resort, Vietnam'ın Ninh Thuan Eyaleti'nde, Bai Trang plajında yer alıyor. Bu benzersiz konumda, kumlu bir çölün sonunda beyaz bir kum plajı açılıyor. İki kaya tepesi arasında yer alan bu konum, denizin panoramik manzaralarını, çeşitli manzaraları ve kaya oluşumları ile sunuyor. Projenin ana fikri, misafirlere eşsiz bir tatil deneyimi sunarken aynı zamanda çevreye saygı göstermek ve iyi turizm uygulamalarını teşvik etmek.

Yerel kültürün etkisi, hafif tropikal mimari, eski Champa kültürü ve geleneksel Vietnam mimarisi, bu projenin mimari kavramsallaştırmasında ana etken oldu. Sonuç olarak, bu referansları çağrıştırmak ve aynı zamanda en iyi modern çözümlerle konumun ihtiyaçlarına uyum sağlamak için çağdaş mimariye dayalı olarak yeniden formüle edildi.

Müşterinin talepleri, yüksek kaliteli hizmet, gerçekçi ve siteye uygun bir plan, yerel kültüre atıfta bulunma, çevreye saygı ve özgün bir mimari tasarım geliştirme üzerineydi. İlk müşteri gereksinimlerinin yanı sıra, site çalışması ve ön yaklaşım sonrasında, tasarım ekibi, inşaat etkisini azaltırken sonuçları aynı tutmak için site adaptasyonunu ele almak için alternatif çözümler önerdi.

En büyük parçayı (oteli) plajın önündeki düz araziye yerleştirirken, villaları ve daha küçük tesisleri düzensiz topografide düşük yoğunluklu bir dağılıma yerleştirme stratejisiydi. Bu şekilde, sadece inşaat maliyetlerini en aza indirmekle kalmayıp, tatil köyü villalarının ve otel odalarının %100'ü doğrudan deniz manzarası ile ayarlandı.

Proje, 63,96 hektarlık bir alanı kapsıyor ve 9 katlı, 249.444 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Toplamda 756 oda bulunuyor. Proje, Champa kültürünün (yerel bir etnik azınlık) çağdaş trendler ve modern teknoloji ile güncellenmesi gereken bir ilham kaynağı olarak hizmet etti.

Bu tasarım, 2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: NDA GROUP
Görsel Kredileri: NDA GROUP
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Emmanuel Delarue Designer: David Bedjai Architect: Hung Vo Architect: Nam Nguyen Architect: Khoa Nguyen Architect: Hoang Cu Architect: Quang Nguyen Urban Planner: Cuong Vu Urban Planner: Tu Tran Urban Planner: Hanh Duong
Proje Adı: Mui Dinh South
Proje Müşterisi: NDA GROUP


Mui Dinh South IMG #2
Mui Dinh South IMG #3
Mui Dinh South IMG #4
Mui Dinh South IMG #5
Mui Dinh South IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun