Don Majestic: Punta del Este'nin Yeni Mimari İkonu

Natalia Ottonello ve Ian Guevara'nın Kaleminden Eşsiz Bir Otel Tasarımı

Don Majestic, Punta del Este'nin yeni otelidir. Guevara Ottonello Mimarlar tarafından tasarlanan bu yapı, heykelsi ve benzersiz bir mimari form yaratma hedefiyle ortaya çıktı. Ana hedef, mimarinin kendisini aştığı o anı yakalamaktı. Projenin ana unsurları arasında ışık, şeffaflık ve saf, kıvrımlı bir şekil bulunuyor.

Don Majestic Otel'in tasarımında, ana hedef ve zorluk, Punta del Este'nin mimari ikonunun heykelsi formunu şiirsel, cesur ve tutkulu bir şekilde tasarlamaktı. Tasarımın eşsiz ve benzersiz olması hedeflendi. Bu süreçte, mimarlar doğadan, doğanın eğrilerinden ilham aldılar. Makro ölçekten mikro ölçeğe, dış tasarımdan iç tasarıma kadar aynı kavramlar ve aynı ruhla tasarlanan heykelsi bir yapı ortaya çıktı.

Yapının gerçekleştirilmesi için yenilikçi bir mühendislik yapısı tasarlandı. Her katta boyutu değişen bir yapı ve binanın çekirdeğinde benzersiz bir merkezi direk ile kesintisiz, inanılmaz manzaralardan yararlanıldı. Yapının derisi olarak adlandırılan dış cephe, binanın özünün eğri olması nedeniyle, tüm binada kıvrımlı camlar kullanıldı.

5.900 m2 büyüklüğünde olan otel, 19 katlı ve 54 m yüksekliğindedir. 48 standart oda ve 4 lüks süit olmak üzere toplam 52 odaya sahiptir. Ayrıca açık ve kapalı ısıtmalı yüzme havuzları, bir fitness merkezi, bir spa, bir konferans salonu, bir restoran ve bir kafe gibi olanaklara da sahiptir.

Don Majestic Otel, Punta del Este'nin turistik şehrinde yer alan, çevresinden heykelsi formu ve çekici, yenilikçi tasarımı ile ayrılan bağımsız bir yapıdır. Müşterinin isteği, benzersiz ve eşsiz bir şekle sahip yenilikçi bir mimari yapının inşasıydı. Bu nedenle, ana hedef ve zorluk, bir mimari mücevher, bir ikon oluşturmak, tasarlamak, kavramak ve geliştirmekti. Görev, sadece tasarlamak değil, aynı zamanda insanlarda bir duygu yaratmak, hem dış hem de iç tasarımla şaşırtmak ve baştan çıkarmaktı.

Don Majestic, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş Ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal yetenekleri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Natalia Ottonello
Görsel Kredileri: Image #1 Photographer Nacho Correa Belino Image #2 Photographer Nacho Correa Belino Image #3 Photographer Nacho Correa Belino Image #4 Photographer Nacho Correa Belino Image #5 Photographer Nacho Correa Belino
Proje Ekibi Üyeleri: Natalia Ottonello Ian Guevara
Proje Adı: Don Majestic
Proje Müşterisi: Natalia Ottonello


Don Majestic IMG #2
Don Majestic IMG #3
Don Majestic IMG #4
Don Majestic IMG #5
Don Majestic IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun