Doğa ve Sanatın Eşsiz Dansı: City Gather

Siyuan Tao'nun Kentsel Orman Temalı Eseri, Şehir Yaşamı ve Doğal Ekoloji Arasındaki Uyumun Mükemmel Bir Örneği

Doğal ekoloji ve kentsel yaşamın uyumuna odaklanan Siyuan Tao, bu projede kentsel orman temasını kullanarak benzersiz bir insanlık bakımı oluşturuyor. Park benzeri orman topluluğunun ve spor parkının üst üste gelmesi, saf doğa ile buluştuğunda kentsel yaşam tarzının güzel deneyimler ve şiirsel duygular patlatmasını sağlıyor.

Yeşil bir ekosistem ve sanatsal insan yaşam ortamı için bir itici güç olan Tao, ormanı hayata nüfuz ettiriyor ve sanat ve doğanın bir arada yaşadığı bir kentsel park senaryosu yaratıyor. Kentselleşmenin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için Tao, sadece kentsel yaşamla uyumlu bir doğal peyzaj yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda canlı bir halka açık etkinlik toplama yeri oluşturuyor. Bu, şehir, topluluk ve insanlar arasındaki etkileşimi organik bir şekilde bağlar ve yeni yaşam tarzları için daha fazla olasılığı aktive eder.

Bitki örtüsü, ışık ve gölge, geyik ve dolambaçlı yollar, canlı bir resim oluşturmak için bir araya getirilmiştir. Bahçe ve sokakların entegre düzenlemesinde Tao, sulak alan ekolojisinin doğal formunu simüle eder ve her şeyin canlılığını belirginleştirir. Geyik heykeli, enerji ve eğlence kaynağıdır. Ayrıca, canlı dairesel peyzaj kurulumu, çevredeki sahnelerle güçlü bir kontrast oluşturur. Bahçeye yürüdüğünüzde, çelik kesme kurulumu suyun eşliğinde çağdaş sanat anlamını iletiyor.

Çocukların aktivite alanının planlaması, doğal ekoloji, kentsel medeniyet ve çocukların davranış modelleriyle yakından ilgilidir. Ebeveyn-çocuk etkileşimi, eğlenceli oyun ve günlük sosyal sahneler entegre edilmiş ve geyik evi kaydırak, renkli pist, salıncak ve fitness ekipmanları gibi tesisler, doğa, topluluk ve dış dünya arasında sanatsal bir bağlantı oluşturan sanatsal medyaya dönüşmüştür. Böylece, rahat oyun sahnesi her günlük yaşama entegre edilir, çocukların sağlıklı büyümesine eşlik eder.

Proje, Çin'in Changsha kentinde bulunuyor ve Ocak 2021'de tamamlandı. Poly'nin Changsha'daki City Series'in ilk yüksek sonlu başyapıtı olan City Gather, Belt and Road boyunca stratejik bir planlama alanı olan Xiangjiang Yeni Bölgesi'nde yer alıyor. Şehrin alt merkezinin gelişme beklentisiyle çıpa olarak, proje, Tianxin District Commercial Center ve Yuelu Cultural Center gibi yüksek kaliteli destek kaynaklarıyla çevrili. 1,186 dönümlük Yanghu National Wetland Park'a bitişik, insanlar için yeşil, ekolojik ve insancıl bir yaşam alanı yaratıyor.

Ormanın içinden geçerken, çimenlerin sessizliği, cıvıldayan dere ve coşkun şelaleler ve pınarlar insanlara zengin bir duyusal zevk verir. Burada, kayaların üzerine eğilmiş geyik, çekici bir sanatsal ifadeyle manzarayı yankılar. Bir yandan yeşil ormana bakıp yakında akan suyun sesini dinleyebileceğiniz boş zaman alanı, sadece kentsel insanların doğaya olan içsel susuzluğuna yanıt vermekle kalmaz, aynı zamanda topluluk parkının etkinlik deneyimini güçlendirir.

Doğal ekoloji ve kentsel yaşamın uyumunu benimseyen Tao, bu orman tarzı topluluk parkında ekoloji, canlılık ve zevk anahtar kelimeleriyle kentsel orman temasını kullanır. Bitki örtüsü, ışık ve gölge, geyik, dolambaçlı yollar, peyzaj kurulumları insanlara duyusal zevk verir. Ebeveyn-çocuk etkileşimi, eğlenceli oyun ve günlük sosyal temas entegre edilmiş ve tesisler, doğa, topluluk ve dış dünya arasında sanatsal bir bağlantı oluşturan sanatsal medyaya dönüşmüştür. Burada, güzel deneyimler ve duygular sürekli patlar.

City Gather, 2023 yılında A' Landscape Planning and Garden Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Siyuan Tao
Görsel Kredileri: Photographer Chill Shine
Proje Ekibi Üyeleri: Siyuan Tao
Proje Adı: City Gather
Proje Müşterisi: Siyuan Tao


City Gather IMG #2
City Gather IMG #3
City Gather IMG #4
City Gather IMG #5
City Gather IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun