OCT OHBAY: Kıyı Şehrinin Yol Gösterici İşaretleri

updesign, Kıyı Şehrinin Ritmini Yansıtan Benzersiz Bir Yol Gösterici İşaret Sistemi Tasarladı

updesign tarafından tasarlanan OCT OHBAY, tropikal bir şehirdeki kıyı parkının çok fonksiyonlu alanlarını birleştiren bir Yol Gösterici İşaret Sistemi. Sistem, deniz dalgaları ve çakıllardan esinlenerek, yerel kıyı unsurlarını yansıtıyor.

updesign, OCT OHBAY'ı tasarlarken, kıyı şehrinin çeşitli etkinlik alanlarına sahip yüksek kaliteli bir deneyim sunan bir kıyı parkından ilham aldı. Şehir merkezindeki kıyı şeridi yaklaşık 80 km olup, çoğu su kenarı aktiviteleri için uygun değildir. Bu park, vatandaşlara güvenli bir su kenarı ortamı ve deneyimi sunar. Yol gösterici işaret sistemi, yerel olarak sıkça görülen kıyı unsurları olan deniz dalgaları ve çakıllardan türetilmiştir, bu da vatandaşların kıyı şehrine olan beklentilerini tamamlar.

updesign'ın bu tasarımı, hem sivil park hem de ticari alanın farklı işletme ve çevre türlerine sahip olmasına rağmen, etkileşimli görsel işaret - deniz dalgaları ve çakıllar aracılığıyla yan yana ve bağlantılı olmasını sağlar. Bu, kompleksin işlevlerine yönelik algıyı birleştirir.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için, dış mekan tabelaları, çakılların bütünlüğüne ve sağlamlığına vurgu yaparak, fabrikada önceden ana iskeletin montajını içeren entegre bir tasarım benimser. Bu yaklaşım, işaretlerin mükemmel sunumunu sağlar ve aynı zamanda yerinde montaj ve bakım için uygundur. Ayrıca, yaz aylarında 12 seviyesinden fazla bir kasırgaya dayanıklıdır. Şeffaf mesajlaşma orta panoları, gece navigasyonu için mavi ışıkla aydınlatılır, okyanus unsurlarını ifade eder.

updesign, OCT OHBAY'ı tasarlarken, projenin yerinin bir kıyı şehri olduğunu, ancak şehir merkezinde yer alan ve denize dokunma fırsatı sunan kıyı boyunca alanların oldukça nadir olduğunu belirtti. Tüm şehrin uydu haritasını ve kentsel planlamasını analiz ettikten ve benzer ortamların yerinde incelemesine dayanarak, su kenarı görsel faktörlerinin günümüzde vatandaşların ortak ihtiyaçlarından biri olduğu sonucuna vardı.

updesign, OCT OHBAY'ı tasarlarken en büyük zorluğun, çevresel ortama entegre olacak ve görsel olarak cömertliği en üst düzeye çıkaracak birleşik ama benzersiz bir yol gösterici işaret sistemi yaratmak olduğunu belirtti. Bu, minimalizm aracılığıyla ve ticari mimari ile Ferris tekerleği ve konser salonu gibi birkaç simge yapı ve yapıların farklı stillerine uyum sağlamayı gerektiriyordu.

updesign, OCT OHBAY'ın tasarım sürecinde, Shenzhen şehrinin nüfusunun yüzde 95'inin son 30 yılda bu uzun ve dar kıyı bölgesine göç eden göçmenlerden oluştuğunu belirtti. Bu, dünyanın en hızlı tempolu şehri olan Shenzhen'in, göçmenlerin güvensizliğini hafifletmeye yönelik önlemler alması gerektiği anlamına geliyor. Bu projedeki kentsel park, uzun kıyı şeridi ile en popüler dinlenme yeri olup, çakıllar, işaret sisteminin teması olarak seçilmiştir çünkü bu, göçmenlerin yaşam deneyimleriyle yankılanır ve şehrin insana dair yanını gösterir.

OCT OHBAY, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Updesign
Görsel Kredileri: Updesign
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Yi(creative director) Luo Xin (project manager) Wen Yuehua(designer)
Proje Adı: OCT OHBAY
Proje Müşterisi: Updesign


OCT OHBAY  IMG #2
OCT OHBAY  IMG #3
OCT OHBAY  IMG #4
OCT OHBAY  IMG #5
OCT OHBAY  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun