Doğa ve Modanın Symbiyotik İlişkisini Yansıtan "Art One"

S.P.I Design Tarafından Tasarlanan ve A' Design Ödülü Kazanan "Art One", Doğa ve Modanın Kusursuz Birleşimini Sunuyor

Doğa ve moda arasındaki simbiyotik ilişkiyi yansıtan "Art One", genç yaşam tarzlarını keşfetmekten doğan bir tasarım. S.P.I Design tarafından tasarlanan bu proje, doğal kaynakları ve çevreyi kucaklayarak, sanat ve moda arasında bir köprü oluşturuyor.

"Art One", site ekseni doğrultusunda araziyi çeşitlendiriyor, çevredeki doğal kaynakları tanıtıyor ve bir ağaç grubu ile mikroiklim oluşturuyor. Bir sanat galerisi, mekanları birbirine bağlar ve modaya uygun delikli oyma elementler ve renk bloklarıyla siteye sanatsal bir his katıyor. Ayrıca, yeşil bir çevre etrafına dört işlevsel kutu ekleyerek, hem mekanı daha bütünleşik hale getiriyor, hem de temayla daha iyi bütünleşiyor.

Proje, genç yaşam tarzlarını keşfetmekten doğan bir tasarım. Jacquemus S/S 2021 ve Jason Wu S/S 2021'deki iki moda gösterisi, tasarımcılara ilham kaynağı oldu. Bu gösteriler, orijinal doğal stil ve moda sanatı arasındaki simbiyotik ilişkiyi aktarıyor. Belki de en benzersiz moda, doğayla bağlantıdır. İşte bu, S.P.I Design'ın hedeflediği şey.

Art One, çekirdek alanda dalgalanan bir grup ağaç dikerek orijinal ormanı sitenin öne çıkan noktası haline getiriyor. Çeşitli arazi kullanılarak ekolojik ve doğal bir dünya yaratılıyor. Bir sanat galerisi, tur hattının duygusal değişimlerini yönlendiriyor.

Proje, gençler için daha uygun olduğu sonucuna varılan ön araştırma ve tüketici analizi ile başladı. Ayrıca, tüketicilerin daha derin ihtiyaçları ve yaşam çevrelerine olan susuzlukları üzerine kapsamlı bir araştırma yapıldı. Sonuç, gençler için bir ürün yaratma gerekliliğini ortaya koydu.

Sanat ve moda, gençlerin yaşam tarzları için kesinlikle anahtar kelimeler. Ancak, nasıl müdahale edileceği karşımıza çıkan zorluktu. İki doğadan kaynaklanan moda gösterisi, bize ilham verdi. Moda ve doğanın sınırsız birleşimini gördük. Sadece modeller değil, doğanın en ilkel güçleri de geliyor. Aktardığı şey, orijinal doğal stil ve moda sanatı arasındaki simbiyotik ilişki. Belki de en benzersiz moda, doğayla bağlantıdır. Sonuç olarak, sorunu çözme yolunu bulduk.

"Art One", A' Landscape Planning and Garden Design Award 2022'de Gümüş Ödül kazandı. Gümüş A' Design Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hu Sun
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer Nancy, Art One, 2021. Image#2: Photographer Nancy, Art One, 2021. Image#3: Photographer Nancy, Art One, 2021. Image#4: Photographer Nancy, Art One, 2021. Image#5: Photographer Nancy, Art One, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Hu Sun Yi Ha Bo Wang Mengwei Wu Xiangen Xie Hong Li Yimeng Gao Weisong Wang
Proje Adı: Art One
Proje Müşterisi: Hu Sun


Art One IMG #2
Art One IMG #3
Art One IMG #4
Art One IMG #5
Art One IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun