Zhongang Future City: Denizden İlham Alan Modern Bir Peyzaj Tasarımı

Randi Design, Doğayı Yorumlama ve Şehre Saygıyı Birleştiren Özgün Bir Tasarım Sunuyor

Denizden esinlenen bu peyzaj tasarımı, denizin statik genişliğini ve dinamik dalgalarını yansıtırken, zıplayan balina heykeli tasarım temasını vurguluyor.

Zhongang Future City, Randi Design tarafından tasarlanan ve denizden ilham alan bir peyzaj tasarımıdır. Tasarım, denizin statik genişliğini ve dinamik dalgalarını yansıtırken, zıplayan balina heykeli tasarım temasını vurguluyor. Farklı ziyaret temalarına ayrılan peyzaj akışı, denizle karşılaşma, balık izleme, ada görme, sığlık ve drama izleme gibi deneyimler sunuyor. Bu sayede ziyaretçiler, ziyaret sürecinde farklı izlenimler oluşturabiliyorlar.

Tasarım, doğayı yorumlama niyetine bağlı kalırken, doğanın anlayışını ve şehre olan saygıyı inşaata entegre ediyor. Mavi deniz manzarası ile öne çıkan peyzaj, yoğun şehir hayatından uzaklaşmayı sağlıyor. Ana malzemeler arasında caz gibi beyaz fayanslar, beyaz ahşap tahıl fayanslar, susam gri granit, mavi mozaik, beyaz boyalı alüminyum, çakıl vb. bulunuyor. Açık mavi ve beyaz palet, temiz ve ferah bir peyzaj sahnesi yaratırken, duvar cephesi taklit taş fayanslardan yapılmış ve taze bir dokuya sahip. Galeri çerçevesi ve sundurma beyaz boyalı alüminyum levhadan yapılmış. Tüm beyaz arka plan, yeşil bitkileri vurguluyor ve peyzajı doğaya entegre ediyor.

Peyzaj alanı 7984 metrekareyi kapsıyor. Zhejiang Eyaleti, Ninghai İlçesi'nde, Tiantai Dağları ve Siming Dağları arasında, batıda yüksek ve doğuda alçak bir konumda yer alıyor. Bir kıyı dağı ve tepe bölgesinde duruyor. Üç tarafı suyla çevrili olan alan, belediye parkı ve denizin güzel manzarasına sahip benzersiz bir peyzaj sunuyor.

Proje, bir gizli kıyı peyzajı oluşturmayı hedefliyor. Bu, insanların sessiz bir kıyı ve rahat bir yaşam özlemi uyandırıyor ve tatilin keyifli bir deneyimini yaratıyor. Müşteri, sanatsal peyzajlar aracılığıyla doğayı ve mimariyi vurgulamayı, uyumlu ve konforlu bir mekan deneyimi yaratmayı umuyor. Bu sayede insanları çekmeyi, bölgesel canlılığı teşvik etmeyi ve site değerini artırmayı hedefliyor.

Projenin en büyük zorluğu, sınırlı bütçe altında tasarım fikrini en iyi şekilde sunmaktı. Tasarımcılar, tasarım anlamını ve gerçekleştirme olasılığını dengelemek zorundaydı. Modern tarz ve polyline form nedeniyle, malzemelerin ölçeğini ve modülünü kontrol etmek daha da önemli hale geldi. Malzemenin çoklu kesimi israfı azalttı ve taklit taş fayanslar, proje temasıyla uyumlu bir mavi ve beyaz ışık renk paleti oluşturdu.

Proje, 2021'de A' Landscape Planning and Garden Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya yaratmalarına katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Randi Design
Görsel Kredileri: Randi Design
Proje Ekibi Üyeleri: Zhao Yingjie
Proje Adı: Zhongang Future City
Proje Müşterisi: Randi Design


Zhongang Future City IMG #2
Zhongang Future City IMG #3
Zhongang Future City IMG #4
Zhongang Future City IMG #5
Zhongang Future City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun