Işık ve Gölge: Tuo Ying Tasarım Şirketi'nin Çok Fonksiyonlu Ofis Tasarımı

Yenilikçi Ofis Tasarımında Ahşap ve Taşın Kontrastı

Tuo Ying Tasarım Şirketi tarafından tasarlanan ve 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülen "Işık ve Gölge" adlı ofis projesi, ahşap ve taşın kontrastını kullanarak oluşturduğu atmosferi ve çok fonksiyonlu kullanım alanlarıyla dikkat çekiyor.

Ofis, detaylar ve bütünlük hissi yaratan doku ve renklerle dolu. Tasarlanan dolaplar ve sergi alanının yerleşimi, alan içinde çizgiler çizerken aynı zamanda altarın işlevsel ve dekoratif amacına hizmet ediyor. Bu tasarım, dinlenme alanını tanımlar ve mekana bir ruh verir.

Ofis, personel için dinlenme ve yemek alanı sunmanın yanı sıra misafirlerle toplantı düzenleyebilecek bir resepsiyon odası olarak hizmet veriyor. Ziyaretçileri ağırlamak için tasarımcı, dokuların ve ışıkların değişimlerini kullanarak olgun bir atmosfer yaratıyor. Ahşap ve taşın, açık ahşap rengi ve soğuk gri tonun kontrastını kullanarak tasarımcı, açık ofisi iki ayrı alana böler. Çizgiler, çerçeveler ve ışıklar, simetrik güzelliği ekler.

Tasarım, tavanın bölünmesi, dolapların tasarımı ve konferans uzun masasının ve mobilyaların yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirildi. Toplantı alanı ve dinlenme alanı, gerçek duvarlar olmadan ayrı ve net bir şekilde tanımlanmıştır. İlk alan, orta ışıklı ahşap dokusuyla dekore edilmiştir, aynı tonu korur ve sadece formunu kullanarak detayları zenginleştirir. Duvar üzerindeki çizgili sütunlar, lineer hisler getirir. Delikli tavan, konfor ve hoşluk getirir.

Proje, 61 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Taş malzeme parçaları, malzeme israfını önlemek ve taş malzemelerin maksimum kullanımını sağlamak için birçok alanda kullanılıyor. Geri dönüştürülen ve yeniden kullanılan taş malzeme parçaları, onlara ikinci bir hayat vermek için tasarlanmıştır. Bu sayede, taş malzeme parçalarının güzelliğini keşfetmek ve takdir etmek için gelen misafirler, taşın aşırı sömürüsünün sorununu azaltır ve çevrenin sürdürülebilir gelişimini gerçekleştirir.

Projenin en büyük zorluklarından biri, pürüzlü dokunun ve yumuşak kumaşların ustaca harmanlanması, kontrast oluşturması ve maskülenliği yumuşatmasıydı. Üstten aşağıya duvar yıkama aydınlatması, parlak tasarımı artırır. Tasarımcının ustaca konfigürasyonu sayesinde, taş malzeme parçalarının özel güzelliği, her ziyaret eden misafire gösterildi ve olağanüstü ve benzersiz dalgalanan ışık ve gölgeler deneyimlendi, aynı zamanda sürdürülebilir ve akıllı tasarım konsepti de savunuldu.

Özetle, "Işık ve Gölge" projesi, atmosferin ve malzeme seçiminin yanı sıra çok fonksiyonlu kullanım alanlarıyla da öne çıkıyor. Tasarımcıların elinde, açık alanlar herhangi bir formun kısıtlamaları olmaksızın görsel olarak rahat ve estetik açıdan hoş bir tasarıma dönüşüyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tuo Ying Design Company
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Blake Wang, Light and Shadow, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Sandy Weng Designer: Max Hsieh
Proje Adı: Light and Shadow
Proje Müşterisi: Tuo Ying Design Company


Light and Shadow IMG #2
Light and Shadow IMG #3
Light and Shadow IMG #4
Light and Shadow IMG #5
Light and Shadow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun