A' Tasarım Ödülü'nün Bronz Sahibi: "A Full Circle"

Jhih-Yong Jhang'ın Minimalist ve Doğal Dokulu Tasarımı

Doğal malzeme dokularını kullanarak mekanın kalitesini vurgulayan ve aşırı dekorasyon olmadan minimalist estetiği sergileyen "A Full Circle", Jhih-Yong Jhang'ın tasarım dehasını gösteriyor. Mekanın kullanıcısına odaklanan tasarımcı, tüm sakinlerle yankılanan bir yaşam deneyimi yaratıyor.

Tasarımın farklı ve benzersiz özelliklerini belirten Jhang, "Işık, oval bir şekil oluşturarak yansıyor ve nihayetinde sonsuzluğa yaklaşıyor. Daire ve yay, mekanın ana unsurları olarak öne çıkıyor. Hassas bir mekansal düzenleme ile tasarımcı, harika bir akış ve atmosferin bol katmanlarını oluşturmayı başarıyor. Dairenin kullanımı, sadece mekanın özelliklerine karşılık gelen ana unsur olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir ailenin birliğini ve bütünlüğünü de simgeliyor," diyor.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında Jhang, "Mimari yapının kıvrımlı çizgileri, mekanın akışkan akışına katkıda bulunurken, dairenin kullanımıyla yankılanıyor ve hoş bir atmosfer oluşturuyor. Tavanın çukur daire şeklindeki tasarımı, gömme aydınlatma ile birlikte genel alanı oturma ve yemek odalarına ayırıyor. Ahşap duvarlar zemine bağlandığında, ahşap desenlerinin doğal desenleri tüm mekanı çok daha zarif ve konforlu hale getiriyor," diye açıklıyor.

Projeyi tamamlama süreci ve mekan hakkında bilgi veren Jhang, "Proje, Kaohsiung, Tayvan'da 2021 Şubat'ında tamamlandı. Proje 112 metrekarelik bir alanı kapsıyor," diyor.

Tasarımın etkileşimini anlatan Jhang, "Tavan penceresi, açık genel alana büyük miktarda güneş ışığı getirerek, çok daha geniş ve aydınlık bir atmosfer oluşturuyor. Pencerenin panoramik görünümü, doğal unsurları ve şehir manzarasını içeri alarak, gündüz veya gece fark etmeksizin evin en iyi manzarası haline geliyor," diye belirtiyor.

Tasarımın araştırma sürecini anlatan Jhang, "Yemek masasının düzensiz şekli, mutfak ile oturma odasını birleştirirken, mükemmel bir tam daireden düzenli bir kare şekline geçiş yapıyor. Çoklu ovaların tavan lambasına dönüşmesi, mekanın özelliklerinin değişimini vurguluyor. Koyu mavi ve beyaz gibi soğuk renklerin kullanımı, yumuşak ahşap tonu ile kontrast oluşturarak, mutfak alanını düzenli ve temiz gösteriyor," diye açıklıyor.

Tasarımcının notlarına göre, "A Full Circle" tasarımının ana amacı, kullanıcılara sağlıklı ve güvenli bir iç mekan sunarak, yaşanabilir bir günlük çevre yaratmaktır. Daha iyi mimari unsurlar, malzemeler, beceriler ve akıllı bir tasarım kullanılarak yaşam kalitesi yükseltilir. Öğelerin ve malzemelerin elenme oranını azaltarak, büyük ölçüde tasarlananı değerlendirerek sürdürülebilirlik hedefine de ulaşılabilir.

2022 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı bir tasarımdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jhih-Yong Jhang
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Jamie Lo, A Full Circle, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Jhih-Yong Jhang Designer: Wen-Fang Yang
Proje Adı: A Full Circle
Proje Müşterisi: Jhih-Yong Jhang


 A Full Circle IMG #2
 A Full Circle IMG #3
 A Full Circle IMG #4
 A Full Circle IMG #5
 A Full Circle IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun