Changdao One: Jialian Design Tarafından Yaratılan Doğa ve Sanatın Buluştuğu Mekan

Xinmi Şehrinin Kültürel ve Coğrafi Özelliklerinden İlham Alan, Sıradışı Bir Peyzaj Tasarımı

Changdao One, Jialian Design tarafından tasarlanan ve Xinmi şehrinin benzersiz coğrafi özelliklerini ve kültürel özelliklerini yansıtan bir peyzaj tasarımı projesidir. Proje, doğanın ve sanatın buluştuğu bir mekan yaratmayı hedefler.

Changdao One, mekanın mevcut kaynaklarını ve Xinmi şehrinin yerel kültürel özelliklerini ilham kaynağı olarak kullanır. 180 metrelik iç hareket hattı, mekanın dikey ilişkisini çıkarır ve zengin bir peyzaj deneyimi yaratır. Dağların tehlikeli yolları, yolun eğrileri, kanyonlar, teraslar ve diğer benzersiz coğrafi özellikler, farklı dönüşler ve değişen mekanlar daha fazla görsel ziyafet sunar.

Projenin benzersiz özellikleri arasında Xinmi'nin kültürel özelliklerinin, dağların dik yamaçları, kıvrımlı yollar, kanyonlar, teraslı tarlalar ve mevsimlerdeki görüşlerin çıkarılması yer alır. Tasarımcı, uzun ve dar alanı özenle planlar ve eğrileri ve site yapılarını gizli bir vadi yolculuğuna dönüştürür. Bir ruh geyiği heykeli, kanyonun girişini yönlendirir ve dönme yarıçapı ve yolların uzunluğu ile sürekli değişen zengin deneyimi artırır. Kanyondan çıkarken, bir tarafı vahşi doğaya dönüştürülen teraslı tarlalar, diğer tarafı ise bu manzarada büyüyen binalar oluşturur, huzur ve sakinlik hakimdir.

Changdao One, yerel koşullara uygun önlemler alır ve doğaya karşı mütevazıdır. Çin'in kuzeyindeki hava kurudur, bu da yerel taşın renginin gri olmasına neden olur, bu yüzden doğal malzemelerle ve çevreyle dengede olan daha koyu renklerdeki malzemeleri seçeriz. Beyaz beton, esnek alan ve yapı modunu temsil eder. Bu malzemenin kendine özgü özellikleri, bina alanına sadece güç ve kalınlık enjekte etmekle kalmaz, aynı zamanda soğuk görsel görünümünün dokusunu yumuşatır, ağırlığı zayıflatır ve binanın sınırlarını net bir şekilde yansıtır.

Proje, "kanyonun dokuz manzarası" üzerinden "bellek peyzajının dokuz bölümünü" yaratır. Bu, "bir seferde bir sahne, adım adım farklı manzaraları değiştirme" tasarım konseptidir. Bu, müşterilerin katılımını ve deneyimini en üst düzeye çıkarır ve bir değer kimliği duygusu oluşturur. İnsanların ve doğanın kanyon alanında ateşli bir diyalog yapmasını ve kıvılcımlar çıkarmasını umuyoruz. Aynı zamanda, modaya uygun ve modern tasarım dili ile, keskin alan unsurlarını kullanarak ve gelecek, bilim ve teknoloji duygusuyla dolu ifade tekniklerini kullanarak, kanyon alanını gösterir ve insanların dikkatini çekeriz. Işığın fantastik koridorunda yürürken, insanlar kanyonun gizli yerinde gezen gezginler gibi, doğal dünyada "yaşam estetiği" ararlar.

Changdao One, Xinmi şehrinin özelliklerinin yorumlanması üzerinden genel mekansal çerçeveyi bir dere, bir havuz ve bir vadi olarak belirler. Dağlık ve zarif Kanyon, teraslar ve diğer jeomorfolojik özellikler, doğal mevsimlerin dolaşımı ve değişimi ile birleşir, şehir insanlarının yaşamı ile iç içe geçer ve yeni bir yaşam tarzı araştırır. Gerçek çevresel enfeksiyonlarda, insanlar daha canlı bir gelecek insan yerleşim peyzajı bekliyorlar.

Changdao One, prestijli A' Design Ödülü'nün altın ödülüne layık görüldü. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JIALIAN Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Ming Guo,Changdao ONE,2020 Image #2: Photographer Ming Guo,Changdao ONE,2020 Image #3: Photographer Ming Guo,Changdao ONE,2020 Image #4: Photographer Ming Guo,Changdao ONE,2020 Image #5: Photographer Ming Guo,Changdao ONE,2020
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Zhang,Changming Xu,Jianhua Zhang, zhifangfei Li,Lin Tang,Junlu Wang,Shuai Xing, Lingdong Zhang, Meixiang Ming
Proje Adı: Changdao One
Proje Müşterisi: JIALIAN Design


Changdao One IMG #2
Changdao One IMG #3
Changdao One IMG #4
Changdao One IMG #5
Changdao One IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun