Shenzhen Transsion Holdings: Aedas'ın Bulut Merkezli Ofis Tasarımı

Bulut merkezli bir konseptle, Aedas, geleneksel dikeylik anlayışını kırarak, "açıklık" ile halka yüksek teknoloji ve geleceğe yönelik bir imaj sunuyor.

Shenzhen Transsion Holdings, Aedas tarafından tasarlanan ve "bulut merkezi" konseptiyle şekillenen bir ofis kompleksi. Bu konsept, geleneksel dikeylik anlayışını kırmak ve halka "açıklık" ile yüksek teknoloji ve geleceğe yönelik bir imaj sunmak için kullanılıyor. Bu ara açıklıklar, çalışanlar ve ofisler arasında çeşitlilik ve etkileşim yaratırken, "işbirliği ve paylaşım" kurumsal ruhunu simgeleyen bu sembolik mimariyi ortaya çıkarıyor.

Proje, 54970 metrekarelik bir ticari kompleks tasarımını içeriyor ve bu kompleks, 150 metre yüksekliğinde bir gökdelen ve ek perakende podiumundan oluşuyor. Proje, Çin'in Shenzhen şehrinin Nanshan bölgesinde yer alıyor. Merkezin programı, ofis ve perakende alanlarını içeriyor.

Müşteri, projenin sadece ikonik bir simge olmasını değil, aynı zamanda bu bölgenin kültürel, çok katmanlı bir topluluk alanı olmasını da hayal ediyor. Bu vizyon, açıklık, işbirliği ve paylaşım konseptlerini savunan önde gelen bir teknoloji şirketi olan Müşteri'nin Kurumsal yapısıyla uyumlu.

Podium "Public Hub" adı verilen halka hizmet veren bir işlevi entegre ediyor. Cephenin içindeki görüş merdivenleri tarafından bir dikey dolaşım oluşturuldu. İki giriş meydanı, toplu taşıma platformu ve her katta teraslar, 3 boyutlu bir halka açık alan olarak bir araya getirildi.

Projenin başlaması Eylül 2019'da gerçekleşti ve Aralık 2021'de tamamlanması bekleniyor. Tasarım sürecinde, uyum, ekoloji, kamusal alan ve etkileşim kavramları temel alındı ve bu sayede iç ve dış alanlar arasındaki sınırları bulanıklaştıran üç boyutlu yeşil alanlar yaratıldı.

“Bulut merkezi” kavramı, açıklık, işbirliği ve paylaşım ruhunu kutlayan teknolojik ve geleceğe yönelik bir bina formu yarattı. Üç paylaşılan işlevsel merkez, podium seviyesinde bir halk merkezi, ortada bir eğlence merkezi ve üstte bir iş merkezi olmak üzere tasarlandı. Farklı seviyelerde binaya yerleştirilen özellikli kutular, çeşitli ölçeklerde ve açık ve özel ifadeler arasında keskin kontrastlar yaratmak üzere birbirine geçmiş ve yan yana konumlandırılmıştır.

Shenzhen Transsion Holdings, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Aedas
Görsel Kredileri: Image #1: Aedas Image #2: Aedas Image #3: Aedas Image #4: Aedas Image #5: Aedas
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Architect - Leo Liu Team Members - Mindy Ouyang, Jianji Wen, Kay Zhang, Chris Leung
Proje Adı: Shenzhen Transsion Holdings Headquarters
Proje Müşterisi: Aedas


Shenzhen Transsion Holdings Headquarters IMG #2
Shenzhen Transsion Holdings Headquarters IMG #3
Shenzhen Transsion Holdings Headquarters IMG #4
Shenzhen Transsion Holdings Headquarters IMG #5
Shenzhen Transsion Holdings Headquarters IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun