Merchants International Cruise City: Jialian Design'in Denizcilik Ruhunu Yansıtan Tasarımı

Çinli tasarım ekibi, denizcilik ruhunu ve doğayla uyumu yansıtan bir tasarım ile A' Tasarım Ödülü'nü kazandı

Merchants International Cruise City, Jialian Design tarafından tasarlanan ve denizcilik ruhunu yansıtan bir tasarım. Proje, yerel deniz alanlarından ve Güney Çin Denizi'nden esinlenerek, doğa ile uyum içinde bir yaşam alanı yaratıyor.

Proje, bir sürekli sergi alanı olarak tasarlandı. Tasarım, yerin ruhuna dikkat ederek, yerel inşaat ve malzemelerden topluluğun entegrasyonuna kadar her ayrıntıyı dikkate alıyor. Bölgesel öğeler, tüm proje tasarımına işlenmiş ve siteyi farklı sahnelerle adımlarla inşa eden bir tasarım yöntemi ile gösterilmiştir. Tasarım, denizin genişliğini, derinliğini ve sessizliğini dalga ve bot öğeleri ile birleştirerek, insan ve doğa arasındaki uyumu yaratıyor.

Yürüyüş koridorlarının malzemesi olarak, tasarımcılar dalga gri delikli alüminyum plaka kullanıyorlar ve üzerlerine boş desenler oymuşlar. Gece olup ışık azaldığında, koridorlar zaman ve uzayın bir tüneli gibi görünüyor, gelecek ve bilim teknoloji duygusu ile dolu.

Projenin peyzaj alanı 10783 metrekare. Ana girişin her iki tarafındaki toprak sanatı, bir vadiden geçerken mükemmel bir sürüş deneyimi oluşturuyor. Vadiye giren vatandaşlar, ilk kez su üzerinde yüzen mimari bir heykel görebilirler. Bu mimari yapının üçgen sembolü, peyzajın toprak sanatı ile yankılanır.

Proje, Guangdong Eyaleti, Zhanjiang Şehri, Çin'de bulunuyor. Ekim 2018'de başlatılan proje, Eylül 2019'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, site ekolojisi üzerine bir çalışmayı içeriyor. Engebeli site, bir mikro iklim oluştururken çevreyi sarmalayan bir his oluşturur. İç su yüzeyi, hava nemini azaltır ve binanın iç tüketimini azaltır.

Proje, prestijli A' Tasarım Ödülü'nü kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JIALIAN Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Xi Tang,Cruise City,2019 Image #2: Photographer Xi Tang,Cruise City,2019 Image #3: Photographer Xi Tang,Cruise City,2019 Image #4: Photographer Xi Tang,Cruise City,2019 Image #5: Photographer Xi Tang,Cruise City,2019
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Zhang, Changming Xu, Jianhua Zhang, Lin Tang,Guangchen Shao,Shuai Xing,Meixiang Ming, Lingdong Zhang
Proje Adı: Cruise City
Proje Müşterisi: JIALIAN Design


Cruise City IMG #2
Cruise City IMG #3
Cruise City IMG #4
Cruise City IMG #5
Cruise City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun