Tambourine B: Müziğin Ritmini Takı Tasarımına Taşıyan Bir Koleksiyon

Nardin SeyedSabounchi'nin Tasarladığı Bilezik, Müzik ve Dansın Sembolü Oluyor

Tambourine B koleksiyonu, adını aldığı müzik aletinden ilham alıyor. Bu küçük müzik aleti, müziğin ritmini tamamlar. Onu çalmak, aynı anda müzik yapmak ve dans etmek gibi hissettirir.

Evrenin seslerine kulak verin. Rüzgarın, suyun ve doğanın sesini duyabilir misiniz? Dünya, müzik ve dans, ses ve hareket, aşk ve kahkaha ile doludur. Gerçek şu ki, evren bir enstrüman gibidir, tam bir bütünlük içinde, tıpkı bir tef gibi. Nardin SeyedSabounchi'nin tasarladığı Tambourine B koleksiyonu, bu düşünceden yola çıkıyor.

Tasarımın belirgin özellikleri arasında, hareket eden bir iç kısmı bulundurması, tasarımın hassas uyumu nedeniyle yapım yönteminin daha karmaşık ve merak uyandırıcı olması ve bileziklerin sallandığında hoş ve sevimli sesler çıkarması yer alıyor. Bu özellikler, SeyedSabounchi'nin tasarımını diğerlerinden ayırıyor.

Tasarımın gerçekleştirilme süreci, el çizimlerinin Matrix gemvision yazılımına aktarılması ve ProJet 3-D baskı reçine modellerinin elde edilmesi ile başladı. Son ürünler bir araya getirildi ve lehimlendi, bu aşamadan sonra bilezik, döküm ve kalıplama işlemlerinin ardından elde parlatıldı ve zımparalandı. Son aşama olarak gümüş kaplama yapıldı.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince; toplam ağırlığı 32.97 g, dış kısmın çapı 7.50 cm, iç kısmın çapı 7 cm, yüksekliği 1 cm ve kalınlığı 2 mm'dir. Bu özellikler, bileziğin minimalist tasarımını ve her yaşa ve stile uygun olmasını sağlar.

Tasarımın ilk fikir aşaması ve tambourine'den ilham alma süreci 2018'de başladı. Araştırmalar, simülasyonlar ve çizimler 2019'a kadar devam etti. Üretim süreci 2020'de tamamlandı. Fikirden uygulamaya geçiş süreci Tahran'da gerçekleştirildi.

Tasarımın altında yatan araştırma, evrenin sırlarını bulmak isteyenlerin enerji, frekans ve titreşim terimlerinde düşünmeleri gerektiği fikrini savunan Tesla'ya dayanıyor. Tolkien'in dünyasında, Iluvatar Ainur'u yarattı, onlara müzik öğretti ve sonunda çaldıkları şeyi bir evren olarak yarattı. Tasarımcı, tef gibi perküsyon aletlerinin müzik ve dansın büyüleyici bir kombinasyonu olduğuna inanıyor; bu bileziği tasarlama ve üretme amacı, hayatın, dansın ve müziğin bir sembolünü yaratmaktı.

Tasarımın en zorlu aşaması bileziğin üretimiydi. Çünkü bileziğin içinde hareket eden bir parça bulunuyor. Bu nedenle, bilezik 3 parçada üretilmeli ve sonra lehimlenmeli, son olarak da yüzey işlemi yapılmalıydı. Ana zorluk, 3-D baskı yöntemini lazer kesim üzerine seçmektir. Lazer kesim çok hassas ve hızlıdır ve son ürün çok temiz ve doğru olur; Ancak bileziğin kalınlığı 1.5 mm'den fazla olduğu için, ne yazık ki, İran'daki mevcut cihazların gücünün ötesindedir. Bu nedenle, ProJet 3D baskı reçine ve metal döküm yöntemi üretim için seçildi.

Tambourine B koleksiyonu, 2022'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nardin Sabounchi
Görsel Kredileri: Main image #1: Photographer Tina Tinati, 2021 Optional Image #1: Photographer Tina Tinati, 2021 Optional Image #2: Photographer Tina Tinati, 2021 Optional Image #3:Photographer Tina Tinati, 2021 Optional Image #4: Photographer Tina Tinati, 2021 Video credits: Tina Tinati, 2021 Music credits: Natacha Atlas - Gafsa - 1997 Model 1: Maryam Sadati Model 2: Salar Azad
Proje Ekibi Üyeleri: Nardin Seyedsabounchi, Niloufar (Masoumeh) Salehi
Proje Adı: Tambourine
Proje Müşterisi: Nardin Sabounchi


Tambourine IMG #2
Tambourine IMG #3
Tambourine IMG #4
Tambourine IMG #5
Tambourine IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun