Elysium: Lab-Grown Elmaslar ve 3D Baskının Lüks Mücevherat Alanındaki Perspektiflerini Gösteren Dekoratif Figürin

Roman Zelenin'in Olağanüstü Tasarımı, Teknoloji ve Sanatın Kesişiminde Yeni Bir Çağın Kapılarını Açıyor

Elysium, sanatı, insanlığı ve dünyayı seven insanlara bir çağrıdır. Tasarım, lab-grown elmasların ve 3D baskının lüks mücevherat alanında sunduğu perspektifleri göstermeyi amaçlar. Bu, doğanın ve dengesinin bir sembolü olarak nektar içen bir kolibriyi gösterir.

Roman Zelenin tarafından tasarlanan Elysium, lab-grown elmasların ve 3D baskının lüks mücevherat alanında sunduğu perspektifleri göstermeyi amaçlar. Bu, doğanın ve dengesinin bir sembolü olarak nektar içen bir kolibriyi gösterir. Stand ise, dramatik siyah bir bitişe sahip yıkım bölgelerine sahip ve her an kırılacakmış gibi görünüyor. Soru şu, çiçeğin ne kadar süre boyunca dengesini koruyarak sapını besleyebileceği ve kuşunu nektarıyla besleyebileceğidir.

Figürin, matematiksel hesaplamalar ve tamamen bilgisayarlaştırılmış bir iş akışı kullanılarak modellendi. 31 benzersiz parçadan oluşur. Projeyi gerçekleştirmek için, bir 3D yazıcı, çözünürlüğü 5 mikrona kadar artırılarak yükseltildi. Doğrudan dökümün patentli teknolojisi, kesin şekil geometrisi ve plastisite sağladı ve metalin kalınlığının 0.35mm olacak şekilde bir öğe oluşturulmasına izin verdi. Bu model, lab-grown taşlarla birlikte gümüşten yapılmıştır. Toplam ağırlık, balast dahil 110 gramdır.

Projenin bir diğer zorlu mühendislik görevi, kompozisyonun kütle merkezini belirlemekti. Gerçekçi bir kuş uçuşu elde etmek için, kolibri ve çiçek sapı arasında sadece bir bağlantı noktası oluşturulmalıydı. Çökmüş sap yapısı (gümüş figürinde), bu dengenin kırılganlığını artırır.

Elysium, 2018'de başladı ve Ağustos 2019'da tamamlandı. Eylül 2019'da Vicenzaoro Uluslararası Mücevherat Fuarı'nda sunuldu. Projenin amacı, tasarımı sınırlamayan ve projede kullandığımız değerli malzeme miktarını önemli ölçüde azaltan bir kabuk oluşturmaktı. 10 mikron hassasiyetle basılan ve kabuk kalınlığı 0.35 mm olan figür, patentli teknolojimizin olanaklarının bir gösterimidir. Bu, boş, yanıcı malzemeler kullanılarak 3D baskı yapılmış ve doğrudan döküm yardımıyla üretilmiştir. Projenin tamamlanması 2 yıldan fazla sürdü.

Projenin bir görevi, değerli metali önemli ölçüde tasarruf eden ve tasarımcının oluşturduğu formları gerçekleştirmeye izin veren bir teknolojinin olasılığını göstermekti. Bu, tasarımcının fikirlerini uygulamak için teknolojiyi icat ettiği, mevcut teknolojinin sınırlamalarına ayak uydurmak yerine bir örnektir. Elysium, 2021'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı olarak dikkat çeken tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Roman Zelenin
Görsel Kredileri: Roman Zelenin
Proje Ekibi Üyeleri: Roman Zelenin
Proje Adı: Elysium
Proje Müşterisi: Roman Zelenin


Elysium IMG #2
Elysium IMG #3
Elysium IMG #4
Elysium IMG #5
Elysium IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun