Spinn: Evde Kafe Kalitesinde Kahve Deneyimi Sunan Yenilikçi Bir Tasarım

Serge de Warrimont Tarafından Tasarlanan Spinn, Kahve Severlerin Hayatını Değiştirecek

Yenilikçi bir kahve makinesi olan Spinn, evde kafe kalitesinde kahve deneyimi sunuyor. Tasarımcı Serge de Warrimont, bu ürünü tasarlarken kahve severlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini göz önünde bulundurdu.

Spinn, kahve yapımında kullanılan geleneksel yöntemleri bir adım öteye taşıyarak, kahve severlere evlerinde kafe kalitesinde kahve deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Tasarımın en dikkat çekici özelliği, kahve aromalarını çıkarmak için farklı hızlarda çalışan yenilikçi bir merkezkaç kahve demleme sistemi. Bu sistem, kahvenin, kavurucuların niyet ettiği şekilde demlenmesini sağlıyor.

Spinn kahve makinesi, dokunmatik düğmeler, akıllı telefon uygulaması veya Alexa ses kontrolü ile kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar ve kavurucular, demleme parametrelerini ve dijital tarifleri ayarlayabiliyorlar. Makine, IoT ile bağlantılı ve kuru kahve telvesi sürdürülebilir bir gübre olarak kullanılabiliyor. Bu sayede hiçbir atık oluşmuyor.

Spinn kahve makinesi, patentli bir merkezkaç demleme teknolojisi kullanarak kahveyi çıkarıyor. RPM 6000'e kadar çıkabiliyor. Konik bıçaklı öğütücü, bir DC motoru ve sertleştirilmiş çelikten yapılmış. Spinn kahve makinesi IoT ile bağlantılı ve Spinn uygulaması IOS ve Android ile çalışıyor. Uygulama, hem WiFi ağına hem de makineye bağlanıyor. Uygulama, kullanıcıların Spinn pazar yerinden taranan kahve çantalarından dijital tarifleri indirmelerine olanak sağlıyor. Bu tarifler, müşteriler tarafından özelleştirilebiliyor ve kaydedilebiliyor.

Spinn kahve makinesi, kullanıcıların kendi kahve tercihlerine göre ayarlamalar yapabilmelerini sağlıyor. Bu, kahve severler için eşsiz bir lüks. Ayrıca, Spinn'in online platformunda büyüyen bir kavurucu ağı ve tarifleri tarayıp indirme yeteneği sayesinde, kullanıcılar 1800'den fazla kahve çantası ve 500'den fazla kavurucu ile en geniş online kahve pazarını keşfedebiliyorlar.

Spinn kahve makinesi, tasarımcı Serge de Warrimont ve Roderick de Rode tarafından tasarlandı. Tasarım, 2014 yılında başlayan bir Ar-Ge sürecinin sonucunda ortaya çıktı. Spinn, kahve severlere kendi kahvelerini demleme konusunda tam kontrol sağlayan, sürdürülebilir ve yenilikçi bir kahve makinesi sunuyor.

Spinn kahve makinesi, 2022 yılında A' Home Appliances Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Serge de Warrimont
Görsel Kredileri: Serge de Warrimont
Proje Ekibi Üyeleri: Serge de Warrimont Roderick de Rode
Proje Adı: Spinn
Proje Müşterisi: Serge de Warrimont


Spinn IMG #2
Spinn IMG #3
Spinn IMG #4
Spinn IMG #5
Spinn IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun