Yu Ju Lin'in "Işık Ortasında" Adlı Tasarımı: Modern Konut Alanında Yenilikçi Bir Yaklaşım

Geometrik Doğrusallık ve LED Işık Hatlarıyla Zenginleştirilmiş Modern Bir Yaşam Alanı

Yu Ju Lin'in "Işık Ortasında" adlı tasarımı, yüksek kaliteli malzemelerin basit bir seçimi ve geniş dolaşım planlaması ile modern bir konut alanı oluşturuyor. Bu tasarım, yaşam alanında bir dizi yenilikçi özellik sunarak, modern yaşam tarzı anlayışını yeniden tanımlıyor.

Yu Ju Lin, tasarımını, odak noktası olarak hafif ve basit ahşap tonları ile toprak tonlarını kullanan bir tasarım ekibi ile gerçekleştirdi. Bu tonlar, gri ahşap zemin ile gri beton renk tonunda eşleştirildi. Ayrıca, LED ışık hatları aracılığıyla genel alanın derin bir görsel deneyimini yaratıyorlar. Özellikle, TV duvarı cesurca kıvrımlı bir şekilde kesilerek, benzer renklerin eşleştirilmesi yoluyla alandaki katmanlı hissi yaratıyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, her alanı bölen yarı açık bir düzen ve kullanıcı dostu bir alan yaratmak için düşük masa dolapları ve tezgahları bulunuyor. Halka açık alanda, büyük ve sağlam kıvrımlı mermer dolapların kullanılması, alanın kalitesini büyük ölçüde artırıyor ve geometrik doğrusal programlamada ideal bir modern konut alanı oluşturuyor.

Yu Ju Lin, bu tasarımı gerçekleştirmek için fırınlanmış boya, perlitik paneller, Malay cilası, demir parçaları, ahşap kaplama, LED ışıklar ve diğer unsurlar gibi çeşitli öğelerle alanı derinlemesine dekore ediyor. Aynı tonlarda farklı malzemelerin hassas birleşimi, alanın zengin ve çeşitli bir izlenimini yaratıyor. Ayrıca, alandaki doğal güneş ışığının avantajlarını koruyarak ve ışık geçirgenliği olan kum perdelerini kullanarak, alanda basit ve hafif bir his yaratıyor.

Yu Ju Lin, tasarımını bir yaşlı dostu alan olacak şekilde yaklaştırıyor. Düşük koltuklar, yemek masaları ve sandalyeler, düşük dolaplar özellikle seçilerek engelsiz alanın rahatlığını koruyor. Özellikle, orijinal standart dört yatak odası, üç yatak odasına dönüştürülüyor ve bunlardan biri çok fonksiyonlu bir okuma alanı olarak kullanılıyor.

Tasarım, Taoyuan City, Tayvan'da tamamlandı. LED lineer ışıklar, gündüzleri doğal ışıkla ve geceleri yapay ışıkla birlikte alana yüksek teknolojili bir his veriyor. TV duvarında, raf ile TV duvarını birleştirmek için kıvrımlı bir şekil kullanılıyor ve eğimli malzeme, duvarın bölünmesi için kullanılıyor. Ayrıca, tasarım ekibi, alanda birçok akıllı elektrik sistemini kurarak, alanın kullanım kolaylığını daha da artırıyor.

Yu Ju Lin, bu tasarımı gerçekleştirirken, mevcut alanı daha geniş hale getirmenin yanı sıra, ek el korkulukları, düşük koltuklar, düşük dolaplar ekleyerek, tekerlekli sandalye kullanıcılarının bile bu alanda serbestçe hareket etmesini sağlıyor. Ayrıca, alanın basit ve taze bir hissiyatını göstermeyi hedefliyor. Ahşap kaplama ve gri malzemeler gibi taze toprak renklerini kullanarak, benzer renklerin değişiminde hassas bir uyum için farklı malzemeler seçiyor.

Yu Ju Lin'in "Işık Ortasında" adlı tasarımı, doğal tonlu ahşap tahıl renkleri, taş gri ton renkleri ve beyaz temel renklerin bir kombinasyonunu kullanıyor. Ayrıca, büyük ve şeffaf zemin camları, yeterli güneş ışığı sağlıyor ve genel alana yeni bir atmosfer enjekte ediyor. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülünü kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu Ju Lin
Görsel Kredileri: Nini house Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: YU-JU LIN
Proje Adı: Midst of Light
Proje Müşterisi: Yu Ju Lin


Midst of Light IMG #2
Midst of Light IMG #3
Midst of Light IMG #4
Midst of Light IMG #5
Midst of Light IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun