Sanat Boyası ve Çin Renklerinin Harmanlandığı "3 Trees Art Paint Lincang Deneyimi"

Skshu Paint Co., Ltd Tarafından Tasarlanan Bu Proje, Deconstructionism İlhamıyla Oluşturuldu

Sanat boyası ve Çin renklerinin temanın merkezine oturtulduğu bu ticari iç mekan projesi, deconstructionism ilhamıyla tasarlandı. Her bir alanın kendine özgü özellikleri bulunurken, tüm mekanın bütünlüğü de göz ardı edilmiyor. Müşteriler, sanatın keyfini çıkarırken, farkında olmadan mekanın etkileyici atmosferine kapılıyorlar.

Skshu Paint Co., Ltd tarafından tasarlanan bu proje, deconstructionism'dan ilham alıyor. Tasarım ekibi, dairenin dekonstrüksiyonunu uzun bir yay ve kısa bir yay olarak gerçekleştirdi. Tüm mekanda geometrik çizgiler birbiriyle yankılanıyor, böylece mekanın bütünlüğü artıyor. Aynı zamanda, tasarım ekibi, farklı malzemeler, yapılar ve renkler arasındaki görsel dengeyi keşfetmeye odaklandı ve müşteriler için uyumlu bir sanat alanı yarattı.

Proje, sanat boyası ve Çin renklerinin temanın merkezine oturtulduğu bir ticari iç mekan projesi. Tüm mekan, sanat boyasıyla doldurulmuş durumda, bu da her alanın kendi özelliklerine sahip olmasını ve bir arada uyum içinde bulunmasını sağlıyor. Müşteriler, farkında olmadan bu etkileyici atmosfere kapılıyorlar. Tasarım ekibi, mekanın öğelerini dekonstrüe etti ve sonra bunları deconstructionism yaklaşımıyla ustaca birleştirdi, böylece müşterilerin sanatın keyfini çıkarabilmeleri sağlandı.

Projenin gerçekleştirilmesi, paslanmaz çelik çerçeve, duvar üzerine sanat boyası spreyi, şeffaf film, köpük seramik ve akıllı ışık kontrolü gibi teknolojiler kullanılarak yapıldı. Mağaza önü 22 metre genişliğinde, 35 metre derinliğinde, 770 metrekare alanı ve 4 metre yüksekliği ile oldukça geniş bir alana sahip.

Proje, farklı müşterilerin izleme alışkanlıkları üzerine yapılan araştırmaya dayanarak tasarlanmış bir trafik akışına sahip. İlerleyen renkler, yönlendirici yapı ve dekonstrüe edilmiş öğeler arasındaki etkileşim, müşteriler için izleme rotasını yönlendiriyor ve onları bir sanat sergi salonunda gibi hissettiriyor. Müşteriler hareket ettikçe görüş değişiyor, sanki bir bahçedeymiş gibi. Koridor, akarsu, balık, dinlenme ve çay içme yerleri, salon vb. yerlerden geçerken dikişsiz bir uyumu deneyimleyebilirler.

Proje, Aralık 2022'de Çin'in Yunnan Eyaleti'ndeki Lincang'da başlatıldı ve Mayıs 2023'te orada tamamlandı ve sergilendi. Sanat, kültür ve tasarımın bir taşıyıcısı olan sanat sergi salonları, içsel anlamını müşterilere farkında olmadan aktarabilir. Tasarım ekibi, sanat boyasını taşıyıcı olarak alıp mekana entegre ediyor, böylece sanat sergi salonuna daha belirgin bir sunum ve daha zengin bir kültürel anlam katmayı hedefliyor.

Projenin kavramsallaştırılmasında anahtar bir düşünce, dekonstrüktif tasarımın tüm mekanın ileri doğası ve modernliğini belirlerken, sanat boyasının da benzersiz bir kişisel stile sahip bir öğe olmasıdır. Sanat boyasını her alana entegre etmek ve müşteriler hareket ettiğinde görüşleri uygun ve fark edilmeden nasıl değiştireceği üzerine yoğunlaşılmıştır.

Deconstruction teknikleri ve sanat boyası temasıyla, ticari iç mekan, müşterilere ince bir şekilde iz bırakıyor, bu da onun öne çıkmasının önemli bir nedeni. Aynı zamanda, mekandaki renkler, öğeler ve dekonstrüksiyon, müşterilere izleme rotasını yönlendirebilir ve onların sürükleyici sanat eğlencesini deneyimlemelerini sağlar, bu da etkileyicidir.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 3Trees
Görsel Kredileri: 3Trees
Proje Ekibi Üyeleri: Bin Li Fanglin Liu Jianjun Chen Zhe Chen Yang Gao Xinfang Lv Chunli Shen Lei Zhang Hongliu Wei Juan Yang Liyun Chen
Proje Adı: 3 Trees Art Paint Lincang Experience
Proje Müşterisi: 3Trees


3 Trees Art Paint Lincang Experience IMG #2
3 Trees Art Paint Lincang Experience IMG #3
3 Trees Art Paint Lincang Experience IMG #4
3 Trees Art Paint Lincang Experience IMG #5
3 Trees Art Paint Lincang Experience IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun