Doğu ile Batı'nın Karışımı: Shin-Lan Chao'nun Egzotik Tasarımı

Geçmişin Zenginliğini Modern Tasarımla Buluşturan Egzotik Bir Ev

Shin-Lan Chao, doğu ve batı unsurlarının birleşiminden doğan egzotik bir atmosfer yaratan ve tarihin özündeki zenginliği yeniden canlandıran bir yaşam alanı tasarladı.

Shin-Lan Chao'nun tasarımı, kolonyal tarzın egzotik bir dokusu ile doğu ve batı unsurlarının karışımını içeriyor. Bu karışım, her alanın zengin ve zarif bir atmosferle doldurulmasını sağlıyor. Ayrıca, çok sayıda vintage ve yabancı mobilya koleksiyonu bu alanda yer alıyor; eski eşyaları yeniden hayata geçiren benzersiz fikirlerle, altın çağın zenginliği tarihin ebediyet özünde rafine ediliyor.

Yabancı karışımın stil ve hissi ve retro FFE'nin özel bir koleksiyonunun seçimi aracılığıyla, hassas şerit çizgileri ve malzemelerin kullanımı, kolonyal bir hisle dolu bir mekan atmosferi yaratıyor. Bu arada, büyük ölçekli şeffaf Fransız pencereleri kullanılıyor, böylece dış mekanın zarif tasarımı görülebiliyor, müşterilere mekanın estetiği hakkında daha derin bir izlenim bırakıyor.

Özel oda, ana yatak odası ve misafir odası olarak ayrılmıştır. Homojen malzemelerin karışımı, içe dönük ve zengin bir mekan atmosferi yaratır; sıcak ve şeffaf gündüz ışığı aydınlatması ile birlikte. Klasik güney denizleri karışımı ve eşleşme FFE'leri, vintage mobilyalar, güneş ışığını çeken Fransız pencereleri, balkon düzeni için alçalan zemin, vintage aynalar, sıkı ve batık varil düz sırt tahtası ile çerçeveli başlık, düğme süslemeli kanepe ile kenarlık vb. kullanılmıştır.

Alan, yaklaşık 70 ping büyüklüğünde bir model evdir; iki oda ve çok fonksiyonlu bir dinlenme ve okuma alanı bulunmaktadır. Açık uçlu halka açık alan ve her odayı birbirine bağlayan büyük Fransız penceresi ile yapı, daha şeffaf bir his verir. Kolonyal tarz, vintage mobilya, doğu ve batı karışımı, esnek alan, zarif batı evi gibi anahtar kelimeler tasarımı tanımlar.

Shin-Lan Chao'nun tasarımı, düşünülmüş mekansal kesimler aracılığıyla tasarım konseptini ve mekan kullanımını mükemmel bir şekilde temsil eder. Ana hedef, şeffaf, açık uçlu halka açık alanıdır; her alanın özelliklerini bağlayarak şeffaflığı ve tutarlılığı daha da vurgular. Bu arada, Fransız pencerelerinin çoklu kullanımları, bol miktarda gündüz ışığı çekmek ve güney denizlerinin tropikal hissini vermek için kullanılır. Çeşitli egzotik FFE'lerin seçimiyle, kolonyal tarzın belirgin bir tonu yoğunlaşır, egzotik karışımın mükemmelliğini ve stilini gösterir.

Shin-Lan Chao'nun tasarımı, Taoyuan, Tayvan'da tamamlandı. Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nün Demir ödülünü kazandı. Demir A' Design Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya oluşturmalarına katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shin-Lan Chao
Görsel Kredileri: YUYU Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Shin-Lan Chao
Proje Adı: Exotic Mashups
Proje Müşterisi: Shin-Lan Chao


Exotic Mashups IMG #2
Exotic Mashups IMG #3
Exotic Mashups IMG #4
Exotic Mashups IMG #5
Exotic Mashups IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun