"Shanan": Doğanın Büyüsüne Kapılan Bir Tasarım

Eason Zhu'nun Doğa İlhamlı, Ödüllü Otel Tasarımı

Çevresindeki bambu denizi ve dağ manzarasından esinlenen Eason Zhu'nun "Shanan" adlı otel tasarımı, doğaya duyulan özlemi ve hayranlığı ifade ediyor. Bu tasarım, doğal güzelliğiyle birlikte yaşam hakkında derin düşüncelere sevk ediyor.

Eason Zhu'nun "Shanan" adlı tasarımı, yeşil dağların arasında dünyadan izole edilmiş bir ideal şehir gibi. Kuşların şarkısı, hava ve bulut denizi ile birlikte, dağın yarısında bambu denizi ve dağlara bakan 17 misafir odası bulunuyor. "Shanan", Anji'nin Baofu kasabasındaki Shenwang Hattı üzerinde, bambu denizi ormanının derinliklerinde yer alıyor. Bu dağdaki en yüksek ev olarak, dağın tüm yeşilliklerini ve dalgalanmalarını sahipleniyor.

Tasarım, geniş kullanılan zemin tavan pencere tasarımı ile gerçekleştirildi. Pencereler, iç mekanı çerçevelemek için kullanıldı ve sıcak ve rustik güzelliği sert yapıya karıştırdı. Ana malzemeler arasında sanat boyası, ahşap zemin, eski ahşap, taş, kaya ve metal delik bulunuyor.

Projenin teknik özelliklerine bakıldığında; ana bina 572 metrekare, yeni bina 458 metrekare, yardımcı bina 270 metrekare ve restoran 148 metrekare alana sahip. Ana binanın koridor alanı dahil olmayan alanı 458 metrekare iken, koridor alanı dahil edildiğinde 680 metrekareye çıkıyor.

Proje, Aralık 2021'de başladı ve Aralık 2022'de Çin'in Anji bölgesinde tamamlandı. Tasarımcı Eason Zhu, projede Erhuan Chai, Yeqing Feng, Eileen Chen, Jiajun Li, Apple Wu, Yiting Du, Liangliang Weng ve Xiaoxian Hu gibi isimlerle birlikte çalıştı.

"Shanan", bir tatilin anlamının her gün her turistik yere gitmek ya da iyi bir manzarada kaybolmak olmadığını ifade ediyor. "Shanan", güzel, sağlıklı ve iyileştirici bir yaşam tarzı sunuyor. İnsanlar, yorucu günlük yaşamlarında sıklıkla mutluluk gücünü özler ve hissederler.

Projenin en büyük zorluğu, alanın dağın yarısında yer almasıydı. En büyük zorluk, dağ manzarasını mekanda gizliliği kaybetmeden nasıl sunacağını düşünmek ve aynı zamanda yerel peyzaj özelliklerine sahip dört bağımsız bina tasarlamaktı.

2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülen "Shanan", yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede kalite sunuyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Eason Zhu
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #2: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #3: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #4: Photographer Aogvision,Shanan,2022. Image #5: Photographer Aogvision,Shanan,2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Lead case designer: Eason Zhu Erhuan Chai Yeqing Feng Eileen Chen Jiajun Li Apple Wu Yiting Du Liangliang Weng Xiaoxian Hu
Proje Adı: Shanan
Proje Müşterisi: Eason Zhu


Shanan IMG #2
Shanan IMG #3
Shanan IMG #4
Shanan IMG #5
Shanan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun