Doğa Temalı "Leafy Relaxing Home" Tasarımıyla Tsai Yu Chang, A' Tasarım Ödülü'nü Kazandı

Yenilikçi ve Fonksiyonel Tasarımıyla Dikkat Çeken Leafy Relaxing Home, Modern Mimaride Doğa İle İç İçe Bir Yaşam Sunuyor

Tasarımcı Tsai Yu Chang tarafından hayata geçirilen Leafy Relaxing Home projesi, doğa temalı tasarımı ve fonksiyonel özellikleri ile prestijli A' Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu. Üç kişilik bir ailenin yaşam tarzını ve tercihlerini yansıtan bu tasarım, kent yaşamının içinde doğal bir atmosfer yaratıyor.

Leafy Relaxing Home, ailenin karakteristik özelliklerini ve kişiliklerini yansıtan malzemelerin kullanıldığı bir tasarıma sahip. Elmwood ağacının sıcaklığı, ailenin enerjik babasını; mermer ve ince metalik çizgiler, annenin zekasını temsil ederken; taş dokusu ve beyaz kum, oğlun sakinliğini simgeliyor. Bu malzemelerin bir araya getirilmesiyle, kentsel bir konutta doğal bir atmosfer oluşturulmuş.

Tasarımın en dikkat çeken özelliği, mekanın geniş ve aydınlık bir hale getirilmesi. Var olan yapıyı değiştirmeden, çok fonksiyonlu uygulamalar ve basit malzemeler kullanılarak, birleşik bir alan hissi yaratılmış. Küçük alanlara mermer eklenmesiyle lüks bir hava katılırken, nötr renklerle entegre edilen malzemeler ve palmiye yaprağı temalı duvar, tropikal bir odak noktası oluşturuyor.

Proje, sınırlı bir bütçeyle gerçekleştirildi. Odak noktası olarak seçilen tropikal yağmur ormanı baskısı, mekanı aydınlatırken, P-Tex malzemesi periyodik değişikliklere ve yeniden kullanıma olanak sağlıyor. Ahşap kaplama, doğal bir hava yaratırken; oturma odası ve mutfakta kullanılan mermer, romantik bir atmosfer oluşturuyor. Diğer alanlar ise, malzemelerin görsel ve dokunsal çeşitliliğini vurgulamak için temiz bir arka plan olarak bırakılmış.

Leafy Relaxing Home, 2020 yılında dört ay gibi kısa bir sürede Taiwan, Kaohsiung'da tamamlandı. Tasarım sürecinde, sahiplerin yaşam alışkanlıklarına göre bir analiz yapıldı ve geçmişteki karmaşanın nedenleri belirlendi. Bu analiz sonucunda, farklı alanları tanımlamak ve orijinal düzen üzerine uygun yaşam düzenlemeleri yapmak için çok fonksiyonlu uygulamalar kullanıldı.

Leafy Relaxing Home, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Iron ödülüne layık görüldü. Bu ödül, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri birleştiren, pratik ve yenilikçi tasarımlara veriliyor. Tasarım, kullanıcılarına pozitif duygular yaşatarak, daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chang Thai Yu
Görsel Kredileri: Photographer/Moooten Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chang Thai Yu
Proje Adı: Leafy Relaxing
Proje Müşterisi: Chang Thai Yu


Leafy Relaxing IMG #2
Leafy Relaxing IMG #3
Leafy Relaxing IMG #4
Leafy Relaxing IMG #5
Leafy Relaxing IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun