Çin Ay Pastası: Tang Hanedanı'nın İhtişamını Yeniden Canlandıran Ambalaj Tasarımı

Litete Marka Tasarımı, Tang Hanedanı'nın tarihi zenginliğini yeniden canlandıran bir ay pastası ambalajı tasarladı

Tang Hanedanı'nın muhteşem saray manzarasını yeniden canlandırmak için birçok tarihi belgeye danışıldı, Dunhuang'daki duvar resimlerine bakıldı ve Tang Hanedanı'ndan kalma antik yapılar ziyaret edildi. Bu unsurlar, Tang Hanedanı'nın tarihi refahını yeniden canlandıran bir tasarım oluşturmak için temel alındı.

Hediye kutusu, bir Tang Hanedanı ziyafetini temsil eden hava durumu düzeni ve nakış çizimi üzerine kurulmuştur. Ayrıca bu hanedanın muhteşem ahşap mimarisini vurgular ve Yang Guifei'nin zarif dans hareketlerini yeniden canlandırır. İç kutu, Gökkuşağı Etek ve Tüy Ceket'ten dans hareketleri üzerine tasarlandı. Bu, kraliyet moru ve bambu yeşili gibi klasik Çin renkleriyle birleştirildi, böylece Tang Hanedanı'nın görkemini, Çin klasiklerinin zarafetini ve mutlu bir yaşam dileklerini yansıttı.

Hediye kutusu, bir Tang Hanedanı ziyafetini temsil eden bir hava durumu düzeni ve nakış çizimi üzerine kurulmuştur. İllüstrasyonun her bir parçası, ölüm kesimiyle ayrılır ve son ambalaj daha katmanlıdır. Dış kutu boyutu: 340mmx220mmx55mm, İç kutu boyutu: 85mmx85mmx38mm.

Orta kutu, ambalaj illüstrasyonu ile açılışı birleştirir. Tüm dil kısmı, geleneksel Çin tipografisi tarzını benimser, doğal bir bölüm oluşturur. Tüketici kutuyu açtığında, tam bir illüstrasyon gözlerinin önüne çıkar.

Proje, 2020'nin Temmuz ayında Tianjin'de başladı, Ağustos 2020'de Tianjin'de tamamlandı ve Eylül 2020'de Tianjin'de sergilendi. Orta Sonbahar Festivali, Çin'de kutlanan geleneksel bir bayramdır. Tang Hanedanı'nda yaygınlaştı ve ulusal bir tatil haline geldi. Efsaneye göre, Tang İmparatoru Xuan Zong, Ay Sarayı'na seyahat ettiği bir rüya gördü, burada tüylerle ve pembe bulutlarla giyinmiş göksel kadınlar gökyüzünde dans ediyordu.

İmparator uyanınca, Çin tarihindeki en güzel dört kadından biri olarak ün kazanan sevgilisi Yang Guifei, İmparator'un hatırlamasına göre ünlü dans olan 'Gökkuşağı Etek ve Tüylü Ceket'i koreografi yaptı ve sergiledi. Bu tasarımın zorluğu, neon giysiler ve tüy dansı hakkında çok az kayıt olması ve mimari, kostümler, makyaj, müzik aletleri ve dans pozları gibi unsurları geri getirmenin daha zor olmasıdır. Yine de, birçok belgeyi kontrol ettik, bu da o zamanın sahnesini büyük ölçüde geri getirdi.

Tang Hanedanı'nın müzik ve dansının muhteşem sahnesini yeniden canlandırmak için bu tasarım, dış kutunun düzenini belirlemek için büyük bir perspektif perspektifini kullanır, nakış tarzı el boyaması tekniği ile Tang Hanedanı'nın zengin ziyafet sahnesini çizer ve üç boyutlu kağıt oyma kullanarak ambalajın seviyesini artırır. İç kutu, neon tüy elbisesi dansının farklı dans stillerini alır ve Çin klasik renkleriyle eşleştirir, bu da Çin klasik kültürünün zarafetini yansıtır.

Resim #No1 : Fotoğrafçı Jiang Tao, Tang Hanedanı'nda Ay, 2020. Resim #No2 : Fotoğrafçı Jiang Tao, Tang Hanedanı'nda Ay, 2020. Resim #No3 : Fotoğrafçı Jiang Tao, Tang Hanedanı'nda Ay, 2020. Resim #No4 : Fotoğrafçı Jiang Tao, Tang Hanedanı'nda Ay, 2020. Resim #No5 : Fotoğrafçı Jiang Tao, Tang Hanedanı'nda Ay, 2020. Telif hakları Langcer Lee'ye aittir, 2020.

Bu Tasarım, 2021'de A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Altın ödül aldı. Altın A' Tasarım Ödülü : Tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Onlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Langcer Lee
Görsel Kredileri: Image #No1 : Photographer Jiang Tao,The Moon in the Tang Dynasty,2020. Image #No2 : Photographer Jiang Tao,The Moon in the Tang Dynasty,2020. Image #No3 : Photographer Jiang Tao,The Moon in the Tang Dynasty,2020. Image #No4 : Photographer Jiang Tao,The Moon in the Tang Dynasty,2020. Image #No5 : Photographer Jiang Tao,The Moon in the Tang Dynasty,2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director:Langcer Lee Designers:Yang Jie Designers:Guo LinWei Designers:Riso Guo Designers:Limo Pan Illustrator:Zhang Fan Illustrator:Zhang JiaNi Photographer:Jiang Tao
Proje Adı: Chinese Mooncake
Proje Müşterisi: Langcer Lee


Chinese Mooncake IMG #2
Chinese Mooncake IMG #3
Chinese Mooncake IMG #4
Chinese Mooncake IMG #5
Chinese Mooncake IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun