Pingyuan Mysterious Stone Art: Taşın Gizemli Sanatı

Qingdao Tengyuan Design tarafından tasarlanan benzersiz bir müze

Pingyuan Mysterious Stone Art, nadir taşlara olan tutkusuyla bilinen bir koleksiyonerin hayal gücünün bir ürünüdür. Qingdao Tengyuan Design tarafından tasarlanan bu müze, büyüleyici bir taş bahçesine bakan sessiz bir noktada yer alır ve kültürel turizm kaynaklarına öncülük eden bir yapıya sahiptir.

Qingdao Tengyuan Design, bu projeyi tasarlarken, taşın ilkel basitliğini ve büyüleyici anlamını yansıtan bir konsept olan jade'den esinlenmiştir. Müzeyi büyük bir taş olarak ele alıp, farklı sergiler için dört parçaya ayırmışlardır. Işıkla dolu bir atriumu projeye entegre ederek dört taş sergisini birbirine bağlamışlardır. Çevresine kıyasla, müze bir deniz feneri gibi görünür, kendisi büyük ve gizemli bir sergi olup, insanları çekmektedir.

Projedeki site, taş bahçesine bakan doğu tarafında yer alırken, çevresi düzlüklerle çevrilidir. Bu yapı, mücevher koleksiyonu, sanat alışverişi, nadir taş ticareti ve açık artırma gibi özellikleriyle kültürel turizm kaynaklarına öncülük eder. Pingyuan şehrinin yerel kültürel özellikleri ve Longmen taş oymaları ile birleştiğinde, proje Dezhou'nun kültür endüstrisinde yankılanan bir isim kartı haline gelir.

Müzenin güney ve doğu taraflarında büyük bir çıkıntı yapısı kullanılmış ve geniş bir cam alanı ile şeffaf bir alan oluşturulmuştur. Ana cephe, 550mm*1100mm taş panellerden oluşur. Bu, projenin diğerlerinden farklı olan benzersiz özelliklerinden biridir.

Qingdao Tengyuan Design, bu projeyi tasarlarken, yerel doğal çevreye ve kültürel arka plana saygı göstermenin mimarlar için en önemli sorumluluk olduğunu belirtmiştir. Gösterişli malzemeler ve şekiller kullanmaktan kaçınıp, taşın basitliğini geri getirmeye çalışmışlardır. Serginin tur rotasını göz önünde bulundurarak, dört sergi salonunun ortasındaki ışık avlusunu birleştirerek her yöne yayılmasının en iyi olacağını düşünmüşlerdir.

Proje, 2019 yılında Çin'in Shandong Eyaleti'ndeki Pingyuan'da başlamış ve Eylül 2021'de tamamlanmıştır. Bu proje, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tengyuan Design
Görsel Kredileri: Image #1:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #2:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #3:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #4:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #5:DAMU
Proje Ekibi Üyeleri: Zhenming Wang Jinbo Tang Jiahui Feng Yunbing Xiao Wenqian Hao Wei Cui Guanhua Hao Bing Yuan Rui Zhang Xu Lin Jiazhu Liu Yongfan Jin Jiachen Ding
Proje Adı: Pingyuan Mysterious Stone Art
Proje Müşterisi: Tengyuan Design


Pingyuan Mysterious Stone Art IMG #2
Pingyuan Mysterious Stone Art IMG #3
Pingyuan Mysterious Stone Art IMG #4
Pingyuan Mysterious Stone Art IMG #5
Pingyuan Mysterious Stone Art IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun