Qabalan: Geleneksel Fırın Deneyimini Yeniden Tanımlayan Tasarım

Emad Salameh, Jordan'daki Fırın Müşterileri İçin Şık ve Kaliteli Bir Deneyim Sunan Qabalan'ı Tasarladı

Emad Salameh tarafından tasarlanan Qabalan, Jordan'daki geleneksel fırın dükkanlarına kıyasla müşterilere şık ve kaliteli bir deneyim sunma ihtiyacından ilham alıyor. Tasarım, malzeme seçimi ve inşaat tekniklerini dikkatlice göz önünde bulundurarak, esnek ancak iyi korunan bir tasarım oluşturmayı hedefliyor.

Qabalan, stili, deneyimi, hassasiyeti ve kaliteyi birleştirme üzerine odaklanıyor. İşlevselliği ana direk olarak korurken, Fırın için değerli bir imajı sürdürmeyi hedefliyor. Bu fırın, taze pişmiş ürünleri yeniden stoklar ve bu nedenle, çalışanın rafından kolayca söküp yeniden doldurup yerine koyabilmesi için kraker sepetleri gibi bazı öğelerin ayrıntılı bir şekilde tasarlanması gerekiyordu.

Mağazadaki çoğu parça kolayca manipüle edilebilir ve hareket ettirilebilir; ürünlerin yüksekliği ve miktarına göre değişen rafların yüksekliği elde edilebilir. Fırın toplamda 440 metrekare alana sahip ve farklı bölgelere ayrılmıştır. İlk bölge Arap tatlıları, ardından yabancı ekmek, pizza ve pasta ve sol uçta Arap pita ekmeği bulunmaktadır.

Ortada, tüm kekleri, tatlıları, makaronları, çikolataları ve pettiforları içeren lezzetler sergilenmektedir. Soğutma ve ısıtma sistemine ek olarak, buzdolapları için merkezi bir soğutma sistemi kullanılmıştır. Tüm sergilerde kristal cam kullanılarak daha iyi bir görünüm elde edilmiştir. Tüm sergiler 4000 kelvin ışıkla aydınlatılmıştır.

Qabalan fırını, mağazasını oluştururken doğru malzemeleri ve detayları kullanmıştır. Stil, deneyim, verimlilik ve kalite arasında birleşme sağlarken, işlevselliği ana direk olarak korur ve Fırın için değerli bir imajı sürdürür. Ürünlerinin estetiğini vurgular ve müşteriler için farklı bir alışveriş deneyimi sunar.

Qabalan, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel düzeydeki yetenek ve yeniliklerini sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Emad Amin Salameh
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Faisal Ashi, Qabalan Bakery, 2021. Image #2: Photographer Faisal Ashi, Qabalan Bakery, 2021. Image #3: Photographer Faisal Ashi, Qabalan Bakery, 2021. Image #4: Photographer Faisal Ashi, Qabalan Bakery, 2021. Image #5: Photographer Faisal Ashi, Qabalan Bakery, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Emad Salameh, Director Liana Alhabash, Architect
Proje Adı: Qabalan
Proje Müşterisi: Emad Amin Salameh


Qabalan IMG #2
Qabalan IMG #3
Qabalan IMG #4
Qabalan IMG #5
Qabalan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun