Geleceğin Sürdürülebilir Yaşam Alanları: Chester Goh'un "Time Holiday" Mobil Evleri

Doğayla iç içe, taşınabilir ve sürdürülebilir bir yaşam deneyimi sunan mobil evler

Çevre bilincinin arttığı günümüzde, Chester Goh tarafından tasarlanan "Time Holiday" mobil evler, sürdürülebilirlik ve minimalist yaşam konseptlerini birleştirerek, doğa ile iç içe bir yaşam deneyimi sunuyor.

Geleceğin sürdürülebilirlik ve minimalist yaşam anlayışı üzerine kurulu olacağına dair artan bir inanç bulunuyor. Bu bağlamda, Chester Goh tarafından tasarlanan "Time Holiday" mobil evler, bu iki konsepti birleştirerek, doğa ile iç içe bir yaşam deneyimi sunuyor. Bu mobil evler, her türlü arazi ve topografyada kolayca taşınabilen ve konumlandırılabilecek bir yaşam alanı oluşturuyor.

Time Holiday, toplam maliyetleri düşürmeyi ve gereksiz inşaat atıklarını azaltmayı hedefleyen bir seri mobil evlerden oluşuyor. Bu evler, herhangi bir temel gerektirmezler ve doğayla bağlantı kurarak sakin ve huzurlu bir yaşam sürmenizi sağlarlar. Bu mobil evlerin dış yapısı, farklı iklimlere uyum sağlayabilen tek parça bir fiberglas malzemeden oluşurken, iç mekanları ise dışarıyı 360 derece görebilmenizi sağlayan çift katmanlı yalıtımlı camdan oluşuyor.

Time Holiday mobil evler, çekmece mekanizması sayesinde genişletilebilir bir yapıya sahip. Bu sayede, ihtiyaçlara ve mekanlara göre esnek bir alan sunuluyor. Bu mobil evler, bir günde kurulabilir ve herhangi bir yerde tek başına ya da bir grup içinde işletilebilir. Bu özellikler, kullanıcılara geniş bir kullanım olanağı sunuyor.

Time Holiday projesi, sürdürülebilirlik ilkesi üzerine kurulu. Bu prefabrike yapı, güneş panelleri, doğal havalandırmalı pencereler, iç mekanlarda kullanılan geri dönüştürülmüş fayanslar gibi çeşitli ekolojik yöntemlerle donatılmış. Ana dış çerçeve, fabrikalarda önceden üretilip daha sonra yerinde monte ediliyor. Bu sayede, inşaat atığı minimuma indiriliyor ve inşaat süresi önemli ölçüde azaltılıyor.

Time Holiday, geleneksel konteyner tipi mobil evlerden farklı bir yaklaşım sunmayı hedefliyor. Bu tasarım, organik bir kabuk şeklinde tasarlanmış. Taşınırken kompakt olması ve doğayla iç içe bir destinasyonda geniş ve lüks bir yaşam alanı sunması gerekiyordu. Bu, ana yapısal çerçeve içinde bir çekmece mekanizması kullanılarak mümkün kılındı. Bu sayede, tüm villa, tek başına ya da bir grup içinde, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre her türlü şekilde yerleştirilebilir ve konumlandırılabilir.

Time Holiday, 2021 yılında A' Mimarlık, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın Ödül kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chester WL Goh
Görsel Kredileri: Image Credits: CE-ST Design Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chester WL Goh Esther Li Chujun Lin Huanxi Yang Guisheng Ding Ding Liu Xiaoqian Tian Haifeng
Proje Adı: Time Holiday
Proje Müşterisi: Chester WL Goh


Time Holiday IMG #2
Time Holiday IMG #3
Time Holiday IMG #4
Time Holiday IMG #5
Time Holiday IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun