Modelina Architekci'nin Yenilikçi Tasarımı: Be Amphitheatre

Varşova'nın İhtiyaç Duyduğu Açık Hava Sahnesi: Be Amphitheatre

Modelina Architekci tarafından tasarlanan Be Amphitheatre, Varşova'nın Sluzewiec iş sektörünün tüm kiracıları ve çalışanları için kolayca erişilebilir, ilgi çekici buluşmalar ve performans sanatlarına ev sahipliği yapmayı hedefleyen açık, demokratik bir mekan. Bu modern yapı, toplumun kamp ateşi etrafında oturup konuşma, dinleme, görme ve kendini ifade etme ihtiyacını karşılıyor.

Be Amphitheatre, Varşova'nın bu bölgesi için yeni bir sembol olmayı ve değişim için yakıt sağlamayı hedefliyor. Bu modern yapı, bilinen şeylere yeni bir açı arıyor. Varşova'nın iş bölgesindeki talebi karşılamak için açık ve kamusal alanların, çitlerden arındırılmış, rahat, dostça buluşmalara izin veren alanların eksikliğine yanıt olarak ortaya çıktı.

Yapının nihai şekli, bu bölgenin çaresizce ihtiyaç duyduğu amfitiyatro ve yeşil alanların klasik formülünden bir eşleşme. Nesne, güçlü, ferro beton bir duvar tarafından desteklenen, masif, cam dolu - beton bir çatı ile kaplı bir daireye yazılmıştır.

Amfitiyatro sayesinde, yerel topluluğu desteklemek için bir yer oluşturmak mümkün oldu. Hemen yakınında, kamusal alan ve rekreasyon ve entegrasyon yerlerinden yoksun bir ofis alanı bulunuyor. Yeni alan, bölge sakinleri için etkinliklerin düzenlenmesine ve çocuklar ve gençler için samimi bir alan yaratmaya olanak sağladı. Ayrıca çevredeki ofis binalarının çalışanlarına hizmet ediyor. Yoga dersleri ve açık dersler düzenlemeye izin veriyor.

Be Amphitheatre, Eylül 2020'de tamamlandı ve Varşova, Polonya'da yer alıyor. Bu tasarım, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üstün teknik özelliklere ve mükemmel sanatsal beceriye sahip, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Amfitiyatro projesinin uygulanması, özel yatırımların bile kamusal alanın kalitesini iyileştirmeye odaklanabileceğini gösteriyor. Özel alanda, herkes için kısıtlamalar olmaksızın tasarlanmış tamamen açık bir alan oluşturuldu. Eğlence ve etkinlik fonksiyonunun yanı sıra, tüm sakinlere açık çok fonksiyonlu, büyük bir oyun alanı da oluşturuldu.

Her toplumun kamp ateşi etrafında oturup konuşma, görme ve kendini ifade etme ihtiyacı vardır. Amfitiyatro, anlamlı toplantılar ve konuşmaların, Varşova'nın bu bölgesinin yeni bir sembolü ve değişim için yakıt olan bir yer haline geldi. Bu modern yapı, bilinen şeylere yeni bir açı arıyor. Açık hava sahnesi, Varşova'nın iş bölgesindeki talebi karşılamak için ortaya çıktı - çitlerden arındırılmış, rahat, dostça buluşmalara izin veren açık ve kamusal alanların eksikliği.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: mode:lina™
Görsel Kredileri: Patryk Lewiński
Proje Ekibi Üyeleri: Pawel Garus Jerzy Wozniak Magdalena Strąg
Proje Adı: Be Amphitheatre
Proje Müşterisi: mode:lina™


Be Amphitheatre IMG #2
Be Amphitheatre IMG #3
Be Amphitheatre IMG #4
Be Amphitheatre IMG #5
Be Amphitheatre IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun