Jiangnan No.1 Courtyard: Modern Dil ile Geleneksel Mimarlığın Buluşması

Wei Zhang - gad'ın Tasarladığı Sergi Salonu, Jiangnan'ın Suyu Bol Kasabasının Zekice Bir Yansıması

Wei Zhang - gad'ın tasarladığı Jiangnan No.1 Courtyard, geleneksel avlunun ruhaniyetini ve aidiyet duygusunu modern bir dil ile ifade ediyor. XiaoshanInnovation Polis'te bulunan ve göl manzarasıyla çevrili olan bu bina, Jiangnan'ın suyu bol kasabasının zekice bir yansımasıdır.

Wei Zhang - gad, bu projede geleneksel avlunun ruhaniyetini ve aidiyet duygusunu vurgulayan bir tasarım yaratmış. Bina, içerisinde bir avlu atriyumu etrafında oluşturulan fonksiyonel organizasyon ile kapalı bir salon gibi tasarlanmış. Bu tasarım, geleneksel avlunun ışık kuyusu konseptine yanıt verir nitelikte.

Binanın konumu, Jiangnan'ın suyu bol kasabasının zekice bir yansıması olan XiaoshanInnovation Polis'te. Göl manzarası, binanın peyzaj avantajını artırıyor. Herringbone eğimli çatıları ve minimalist beyaz duvarları ve siyah kiremitleri ile canlı bir görsel izlenim oluşturuyor ve genel olarak sürekli ve ritmik bir resim oluşturuyor.

Wei Zhang - gad, bu projede geleneksel Jiangnan mimarisini anlama ve mekanda büyüyen kültürel kökleri keşfetme çabasını anlatıyor. Aynı zamanda, bu proje, mimarinin modern dil ile doğu mimarisinin benzersiz cazibesini nasıl ifade etmesi gerektiği sorusuna yanıt vermeye çalışıyor.

Binanın girişi, yarı saydam bir perde etkisi yaratan taklit ağaç direk unsurlarından yapılmış. Bina cephesi, peyzajın küçük sahnesiyle birleşerek, Jiangnan'daki dağlar ve nehirlerin harika bir resmini oluşturuyor. Geleneksel avlunun ışık kuyusu, ruhaniyeti ve aidiyet duygusunu vurguluyor.

Proje, 2016'da Çin'in Hangzhou kentinde başladı ve 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nün Altın kategorisinde ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.

Wei Zhang - gad'ın tasarladığı Jiangnan No.1 Courtyard, modern dil ile geleneksel mimariyi buluşturan bir başyapıt olarak kabul ediliyor. Bu proje, geleneksel Jiangnan avlusunun ruhaniyetini ve aidiyet duygusunu modern bir dil ile ifade eden bir tasarım yaratma çabasını anlatıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: gad
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Yi Fan, Main Image, 2018.10.19. Image #2: Photographer Yi Fan, Optional Image, 2018.10.19. Image #3: Photographer Yi Fan, Optional Image, 2018.10.19. Image #4: Photographer Yi Fan, Optional Image, 2018.10.19. Image #5: Photographer Yi Fan, Optional Image, 2018.10.19.
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Wei Zhang Project Creative: Jialiang Hu Other Team Members: Cheng Zhang Structure: Xiaoping Ye Zhengchao Zhang Water Supply and Drainage: Li Nie HVAC: Yougui Pan Electrical: Guoping Chen Photographer: Yi Fan
Proje Adı: Jiangnan No.1 Courtyard
Proje Müşterisi: gad


Jiangnan No.1 Courtyard IMG #2
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #3
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #4
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #5
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun