THAD'ın Pudong, Şanghay'daki Modern Hastane Tasarımı: Yıkımdan Yeniden Doğuş

Çin'deki Büyük Ölçekli Modern Hastane Yeniden Yapılandırma ve Genişletme Projesi

Çin'deki Pudong Yeni Bölgesi Halk Hastanesi'nin ayaktan tedavi ve acil tıbbi teknoloji kompleks binasının yeniden yapılandırma ve genişletme projesi olan bu tasarım, THAD tarafından gerçekleştirildi. Bu tasarım, mevcut trafik sistemi ve işlevsel süreç problemlerini değiştirmeyi, hastanenin ana trafik akışını oluşturmayı, ana departmanların konumlandırılmasını ve inşasını güçlendirmeyi ve hastane ortamını ve kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor.

Proje, mevcut ayaktan tedavi binası ve tıbbi teknoloji binasının yıkılması üzerine, Pudong Yeni Bölgesi Halk Hastanesi'nin mevcut ayaktan tedavi binası, tıbbi teknoloji binası ve diğer eski binalarının yeniden yapılandırılması ve genişletilmesi için gerçekleştirildi. Bu, yeni binaların modernliği ve yeniden yapılandırma ve genişletmenin karmaşıklığı arasındaki zorlu dengeyi sağlamak için gerçekleştirildi.

Bina, mevcut işlevlerin ve çevrenin ayrıntılı bir son kullanım değerlendirmesi ile Çin'in geleneksel Yin-Yang teorisinin birleştirilmesi sonucu oluşturuldu. Binanın cephesi, iki tür alüminyum levha kullanılarak yapıldı. Ana olarak beyaz alüminyum kullanıldı. Cephelerin köşelerinde, mimarlar ahşap tahıl alüminyum levha kullandılar. Yeni bina, geniş pencere kullanımı ile dikkat çekiyor.

Proje, 135,357 metrekarelik bina ölçeği ve 45,108.7 metrekarelik alanı ile gerçekleştirildi. Hastane, hükümet tarafından işletiliyor. Mevcut ayaktan tedavi binası ve tıbbi teknoloji binasının inşaat tesislerinin eski olması ve işlevsel alanın yetersiz olması nedeniyle, tıbbi süreç hizmet talebini karşılayamıyordu. Mimarlar, bu sorunu çözmek için mevcut ayaktan tedavi binası, tıbbi teknoloji binası ve Pudong Yeni Bölgesi Halk Hastanesi'nin diğer eski binalarının yıkılması üzerine, ayaktan tedavi ve acil tıbbi teknoloji kompleks binasının yeniden yapılandırılması ve genişletilmesi için çalıştılar.

Proje, Mayıs 2018'de başladı ve 2025'te Şanghay, Çin'de tamamlanacak. Yeniden yapılandırma ve genişletme projelerinin özelliği nedeniyle, mevcut işlevler ve çevre üzerinde derinlemesine bir son kullanım değerlendirmesi yapmak gerekiyordu. Hastane binası, insan akışı, lojistik ve bilgi akışı olmak üzere üç temel süreç içerir. Genel planlama ve tek plan tasarımından, hastane inşaatının zorluklarına göre farklı türlerdeki insan akışı ve lojistik için özel analizler yapılmalıdır.

Geçiş proje aşamasında, yeni bina arazisindeki mevcut binaları yıkmak için geçici dönüşüm formu kullanılması gerekiyordu. Mimarlar, ofis binalarının ve koğuşların işlevini ayaktan tedavi birimlerine dönüştürdüler. Geçiş dönemi boyunca normal iş gelişiminin ihtiyaçlarını karşılamak için 3,200 metrekarelik geçici binalar inşa edildi ve 13,199 metrekarelik mevcut binalar entegre edilerek dönüştürüldü. Restorasyon ve yenileme proje aşamasında, geçiş projesinin kırmızı çizgisindeki bilim ve eğitim binası, yatakhane binası, Meixian binası, yer altı makine garajı, aktivite merkezi (kantin), doğu kapı bekçisi, çöp odası vb. yıkıldı; arazide geçici olarak inşa edilen ayaktan tedavi binası yıkıldı.

Proje, Pudong Hastanesi'nin ayaktan tedavi ve acil tıbbi teknoloji kompleks binasının yeniden yapılandırma ve genişletme projesidir. Tasarımda bulunan zorluk, yeni binaların modernliği ve yeniden yapılandırma ve genişletmenin karmaşıklığı arasındaydı. Tasarım ekibi sonunda, genel sürecin karmaşıklığını 4 parçaya ayırdı: Yıkım, Geçiş, Yeniden Yapılandırma, Restorasyon.

Proje, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesi iyileştirmelerine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: THAD
Görsel Kredileri: Image #1: Architectural Design & Research Institute Tsinghua University, Beijing, 2021. Image #2: Architectural Design & Research Institute Tsinghua University, Beijing, 2021. Image #3: Architectural Design & Research Institute Tsinghua University, Beijing, 2021. Image #4: Architectural Design & Research Institute Tsinghua University, Beijing, 2021. Image #5: Architectural Design & Research Institute Tsinghua University, Beijing, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Yao Hong, Fu Liewu, Li Fei, Wang Xiaohan, Cai Zhengqiang, Jin Cheng, Meng Xianghao, Zhang Lan, Hu Bo
Proje Adı: Connection
Proje Müşterisi: THAD


Connection IMG #2
Connection IMG #3
Connection IMG #4
Connection IMG #5
Connection IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun