Vestel Huddle: Geleceğin İnteraktif Ofis Ekosistemini Tasarlamak

Toplantı Odası Ekran Arayüzü: Hızlı ve Doğru Eylemler İçin Yönlendirme

Vestel UX ve UI Tasarım Grubu tarafından tasarlanan Huddle, bugünün fiziksel toplantı odası sorunlarına çözüm oluşturmayı hedefliyor. Zamanın giderek daha önemli hale geldiği bir dünyada, kullanıcıları hızlı ve doğru eylemler almaya yönlendiren bir tasarım dili, geleceğe yapılan bir yatırımdır.

Huddle, toplantı öncesi, toplantı sırası ve toplantı sonrası aktiviteleri düzenleyerek kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılar ve tüm içerikleri bir araya getirir. Piyasadaki toplantı odası çözümleri sadece ürün odaklıyken, Vestel Huddle çözüm odaklıdır ve çeşitli ürün ve uygulama işlevlerini içererek kurumsal şirketler için görev düzenleyici bir rol üstlenir.

Toplantı akış süreçlerini planlayan odaklanma artırıcı arayüz tasarımı, kullanıcıların yaratıcı bir bakış açısıyla zaman kazanmalarını sağlar. Diğer programlarla senkronize olabilme ve güncelleme alabilme yeteneği, kullanıcıya esneklik sağlar ve çeşitli ihtiyaçlar için zamansız, uzun ömürlü ve dayanıklı bir tasarım oluşturur.

Microsoft kullanıcıları için piyasada mevcut olacak olan uygulama, 65" ekran boyutuna sahip bir ürün olarak tasarlandı. Ürün görselleri kavramsal bir tasarım olarak hazırlandı. Arayüz yazılımı seri üretime hazırken, Huddle cihazı prototip aşamasındadır. Toplantı odası ekranı ve arayüzün test aşamaları devam etmektedir.

Vestel Huddle, toplantı sürecinin iletişim dilinin ana hedefi olarak işlevselliği göz önünde bulundurarak tasarlandı. Bu dilin oluşturulması için, cihaz ve kullanıcı etkileşimi incelenerek araştırma içgörüleri kategorilere ayrıldı. Tasarım kararları, kullanıcı odaklanmasını artırmak, doğru kullanıcı deneyimini düzeltmek, tasarımın değerini artırmak ve alternatif senaryolar için optimal bir uygulama hazırlamak için kullanılan toplantı, not alma, paylaşma, sunum, beyin fırtınası ve işbirliği görevlerini kolaylaştırır.

Proje, Nisan 2020'de Manisa'da başladı ve hala geliştirme aşamasındadır. Arayüz, bir ürünü optimal bir şekilde yapmak için antropometri, kinestetik ve bilişsel olmayan insan yeteneklerinin bilgisi altında tasarlandı. Vestel UX Grubu'nun araştırmaları ile en uygun tasarım kararları analiz edildi.

Vestel Huddle, tüm hakları Vestel'e aittir ve 2021'de A' Interface, Interaction and User Experience Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, yaratıcı ve mükemmel tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vestel UX/UI Design Group
Görsel Kredileri: Main image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #2 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #3 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #4 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Video: Vestel UX/UI Design Group,Vestel PDF: Vestel UX/UI Design Group,Vestel
Proje Ekibi Üyeleri: Hüşyar Kuşgöz, Cemre Fidan Tüzün, Sultan Sel and Vestel UX/UI Design Group
Proje Adı: Huddle
Proje Müşterisi: Vestel UX/UI Design Group


Huddle IMG #2
Huddle IMG #3
Huddle IMG #4
Huddle IMG #5
Huddle IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun