4Paradigm UED'nin Akıllı Su Kaynakları Yönetim Sistemi: Geleceğin Su Yönetimine Yeni Bir Yaklaşım

5G, IoT ve Yapay Zeka Teknolojileri ile Su Kaynaklarının Etkin Yönetimi

4Paradigm UED tarafından tasarlanan Akıllı Su Kaynakları Yönetim Sistemi, su operasyonları ve bilgi teknolojilerini birleştirerek su durumu ölçümlerini, su tahminlerini ve akıllı sevk yeteneklerini geliştiriyor.

Tradyonel su kaynakları yönetim sistemine kıyasla, bu çözüm 5G, Nesnelerin İnterneti, akıllı algılama, bulut ve büyük veri gibi yeni teknolojileri entegre ederek, su kaynaklarının algılanması ve izlenmesi için tam faktörlü, tüm boyutlu ve tam döngülü bir sistem oluşturuyor. Bu sistem, su güvenliği olayları için tahmin, erken uyarı, olay öncesi tatbikatlar ve acil durum planlaması sağlayan bir AI simülasyon ve analiz modeli aracılığıyla çalışıyor.

4Paradigm UED'nin su kaynakları yönetim sistemi, su güvenliği olaylarına ilişkin tahminsel uyarı göstergesi sistemi oluşturmak için izleme verilerini ve tahmin modellerini kullanıyor. Bu, sevk görevlilerinin riskleri önceden önlemesine yardımcı oluyor. Bu sistem, su kaynaklarının optimal dağıtımını, su koruma ve kullanımını, büyük su kütlelerinin tedavi ve korunmasını geliştirerek, su kaynaklarının yönetimini ve bilimsel sevkiyatını merkezi hale getiriyor.

Sistem, altta yatan zaman-mekan verilerine dayanarak, bir AI modeli ve su bilgisi ile şehir düzeyinde tüm su kaynakları yönetim sürecini dijital olarak haritalar ve akıllıca simüle eder. Bu, su güvenliği olaylarının risk değerlendirmesini ve erken uyarısını etkin bir şekilde destekler, kullanıcıların bu tür olayları öngörerek önlemesine ve felaket hazırlığı ve hafifletmesini iyileştirmesine olanak sağlar.

Önemli veri girişleri, dijital ikiz senaryosunda gerçek zamanlı olarak dinamik bir şekilde güncellenir, verimlilik, kullanım kolaylığı ve geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlar. Risk olayı alarmı, tahmin ve erken uyarı senaryoları için tam bir planlama yapar ve kullanıcılara günlük sevk yönetimi ve etkin acil durum yanıtı karar verme konusunda yardımcı olacak çeşitli akıllı su kaynakları sevk çözümleri sunar.

4Paradigm UED'nin Akıllı Su Kaynakları Yönetim Sistemi, 2023 A' Arayüz, Etkileşim ve Kullanıcı Deneyimi Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özelliklerinin gücü ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel seviyede bir başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 4Paradigm UED
Görsel Kredileri: Yun Xu、Wei Wang、Zhaojun Liang, Mian Chi
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director:Yun Xu Design Manager:Wei Wang Designer:Zhaojun Liang Designer:Jie Gao Designer: Mian Chi
Proje Adı: Smart Water Resources Dispatch
Proje Müşterisi: 4Paradigm UED


Smart Water Resources Dispatch IMG #2
Smart Water Resources Dispatch IMG #3
Smart Water Resources Dispatch IMG #4
Smart Water Resources Dispatch IMG #5
Smart Water Resources Dispatch IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun