Edoardo Accordi'nin Taşınabilir ve Şık Tasarımı: Lu Sandalye

Yenilikçi Tasarım ve Fonksiyonelliği Bir Araya Getiren Ödüllü Bir Mobilya Parçası

Edoardo Accordi'nin tasarladığı Lu sandalye, taşınabilirliği ve şık tasarımı bir araya getirerek mobilya sektöründe yeni bir soluk getiriyor. Accordi'nin bu özgün tasarımı, 2021 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödülün sahibi oldu.

Accordi, Lu sandalyenin tasarım ilhamını, piyasada çekici bir tasarıma sahip ve kolayca taşınabilir sandalyelerin olmamasından aldığını belirtiyor. Accordi'nin hedefi, güzel bir sandalye yaratmak ve aynı zamanda onu istenilen yere kolayca taşınabilir ve sınırlı alan durumunda saklanabilir hale getirmekti.

Lu sandalye, kontrplak kalıp, sert kauçuk dil, kesilmiş ve katlanmış metal ayaklar, ayrıca detaylar için frezelenmiş kontrplak sırttan oluşuyor. Sandalyenin boyutları 540 mm x 520 mm x 840 mm iken, paket boyutu 580 mm x 540 mm x 200 mm'dir.

Accordi'nin tasarımı, kullanıcıların objeleri saklamalarına, belki yer açmalarına, belki evi temizlemelerine ve bazen de onları yanlarında götürmelerine olanak sağlıyor. Lu sandalye, farklı hedef kitlelere hitap eden bir yemek sandalyesi. Tasarımı yenilikçi ve aynı zamanda zarif. Lu ismi, sandalyenin kolayca yeniden paketlenebilir ve istenilen yere (bir taşınma sırasında, bir tatil evinde vb.) taşınabilir olmasından dolayı "bagaj" kelimesinden türetilmiştir.

Accordi, güzel ve kullanışlı bir şey tasarlamanın ve bunu kelimenin iyi anlamıyla tanınabilir kılmanın tasarımda her zaman en zor kısmı olduğunu düşünüyor. Ancak Lu sandalye, bu zorluğu başarıyla aşan bir tasarım örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Accordi'nin bu özgün tasarımı, 2021 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanarak, tasarım ve inovasyon alanında üstün bir başarı göstermiştir. Bu ödül, güçlü teknik özellikler ve mükemmel sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Edoardo Accordi
Görsel Kredileri: Edoardo Accordi
Proje Ekibi Üyeleri: Edoardo Accordi
Proje Adı: Lu
Proje Müşterisi: Edoardo Accordi


Lu  IMG #2
Lu  IMG #3
Lu  IMG #4
Lu  IMG #5
Lu  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun