Carolina Arsad'ın "Odgen Credenza" Tasarımı: Modern Yaşam Tarzına Uygun Geleneksel Endonezya Esintisi

Odgen Credenza, geleneksel Endonezya tasarımının modern yaşam tarzına uyarlanmış bir yorumu

Carolina Arsad'ın tasarladığı Odgen Credenza, geleneksel Endonezya tasarımından ilham alarak modern yaşam tarzına uygun bir mobilya koleksiyonu oluşturuyor. Bu koleksiyon, hayatın sürekli değişen doğasına yanıt veren bir mobilya topluluğu olan 'akış' konseptini temsil ediyor.

Arsad'ın tasarladığı Odgen Credenza, Iola Home adlı Endonezya merkezli bir mobilya stüdyosu için sevgiyle tasarlanmış ve üretilmiştir. Odgen'in eşsiz kıvrımlı şekli, sungkai ağacı, terrazzo ve fırçalanmış bronz gibi seçilmiş kaliteli malzemelerle birleştirilmiştir. Bu tasarım, basit, eğlenceli, oyunbaz ve aynı zamanda zamansızdır. Bir oturma odası, yatak odası veya evinizdeki veya ofisinizdeki herhangi bir geniş alanı dekore etmek için uygundur.

Odgen Credenza, çok amaçlı olarak kullanılabilir. Boyutları, çiftler ve yetişkinler için ergonomik olarak uygundur. Kitapları ve diğer nesneleri saklamanın kolay bir yolu olarak, mekanınızı daha geniş ve düzenli hale getirir.

Ürün detaylarına bakıldığında, Odgen Credenza'nın boyutları 1200 x 500 x 800 mm'dir. Üst kısmı ahşap ve terrazzo, gövdesi ahşap, kapı kolu pirinç ve terrazzo ve ayakları ise ahşaptan yapılmıştır.

Odgen Credenza, 2021 yılında Endonezya'nın başkenti Jakarta'da tasarlanmıştır. Bu tasarım, 2022 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'ne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin edici ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.

Tasarımın telif hakları 2021 yılında Iola Home'a aittir. Tasarımın görsel içeriği hakkındaki telif hakları ve fikri mülkiyet haklarına dair bilgiler, 2021 yılında Iola Home için Flow adlı çalışmayı çeken fotoğrafçı Gaillard Matthieu tarafından sağlanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Carolina Arsad
Görsel Kredileri: Photographer Gaillard Matthieu, Flow for Iola Home, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Carolina Arsad
Proje Adı: Odgen Credenza
Proje Müşterisi: Carolina Arsad


Odgen Credenza IMG #2
Odgen Credenza IMG #3
Odgen Credenza IMG #4
Odgen Credenza IMG #5
Odgen Credenza IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun