Paula: Mekanları Dönüştüren Tasarım

Evrensel Uyum Sağlayan Yenilikçi Depolama Rafı

COVID-19 sonrası dönemde insanlar, evlerinde daha açık ve özgür bir atmosfer arzuluyor. Bingyue Zhu'nun tasarladığı Paula, bu ihtiyaca cevap veren esnek bir depolama rafı olarak karşımıza çıkıyor.

Paula'nın tasarımı, ürünleri yaşam tarzına entegre etmeye odaklanıyor. Geleneksel mobilya izlenimlerinden sıyrılarak, değişken ürünlerle ev alanını yeniden yapılandırıyor. Dikey olarak konumlandırıldığında depolama rafı olarak kullanılabilen Paula, hareketli rafın pozisyonu değiştirilerek TV dolabı olarak da işlev görebiliyor. Çeşitli senaryolara ve kullanım ortamlarına uyum sağlayabilen bu tasarım, esnekliği ve değişkenliği ile dikkat çekiyor.

Paula, demir ve ahşaptan üretilmiş. Ana gövde demir bir çerçeveden oluşurken, hareketli raflar ve arka paneller ahşap plakalardan yapılmış. Demir çerçeve vidalarla sabitlenir ve raflar doğrudan çerçeveye yerleştirilir. Tüm birim, düz yatak taşımacılığı ihtiyaçlarını karşılamak ve büyük esneklikle hızlı montajı sağlamak için sökülebilir bir formda tasarlanmıştır. Ceviz ağacının ahşap dokusu, ürüne doğaya yakınlık ve daha fazla istikrar katıyor, böylece ürün değerine katkıda bulunuyor.

Paula, sekiz demir boru ve iki demir çerçeveye ayrılabilir. Kullanıcı, çerçeveyi vidalarla sabitler. Arka plaka, kullanıcının montaj zorluğunu ve zamanını etkili bir şekilde azaltacak şekilde demir çerçeveye önceden monte edilir. Hareketli taban plakası doğrudan demir çerçeveye yerleştirilebilir ve kolayca monte edilebilir. Raf içinde üç depolama yüksekliği bulunur ve kitaplar ile çeşitli eşyaların yerleştirilmesine olanak tanır. Yatay olarak TV dolabı olarak yerleştirildiğinde, oyun konsolları, DVD'ler, PS4 ve diğer ürünlerin depolanması için alan kullanılabilir ve boyutlar makuldür.

Projeye Zhengzhou'da Ağustos 2023'te başlanmış ve Eylül 2023'te tamamlanmıştır. Günümüzde ev ortamı, odaların sınırlarının kaldırılmasını giderek daha fazla arzulamaktadır. Özellikle salgın sonrasında insanlar evde de özgür ve açık bir alan ve atmosfer istiyor, bu yüzden mobilyalar giderek daha esnek ve hafif hale geliyor. Farklı mekanlar, aileler ve sahneler için ihtiyaçları karşılamak üzere en geleneksel malzemeleri kullanarak, ince demir borular ve ahşap panellerden oluşan zarif bir raf tasarladık.

Ürün araştırmasında karşılaşılan en büyük zorluk, ürünlerin kullanım boyutlarını makul bir şekilde planlamaktı. Kitaplar, dergiler, dekoratif parçalar, saksı bitkileri, oyun konsolları, DVD'ler, PS4, XBOX ve diğer çeşitli boyutlardaki ürünlerin boyutları üzerine yapılan araştırmalarla en makul ve optimal boyut hesaplanmıştır. Ürünlerin farklı mekanlarda yerleştirilmesi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde akıcı bir bölme yöntemi geliştirilmiştir. Basit ve sökülebilir form, kullanıcıların hızlıca montaj yapmasını, evde DIY yaparak eğlence ve kullanım deneyimini artırmasını ve ev ortamındaki çeşitli konumlara daha iyi entegre olmasını sağlar.

Paula, COVID-19 sonrasında insanların doğaya daha fazla özlem duyduğu ve psikolojik olarak özgürlük arzuladığı bir dönemde ortaya çıktı. Mobilya ürünleri artık belirli bir ev alanıyla sınırlı değil ve esnek ürünler daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Paula, yatay veya dikey olarak değiştirilerek kullanıcıların çoklu senaryolardaki ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Kesin boyutları ve hafif görünümü ile çeşitli mekan senaryoları için uygun olan bu tasarım, ev alanını sınırlamadan kullanılabilir.

2024 yılında prestijli A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılar için veriliyor. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu ödül, kişisel tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünyaya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Görsel Kredileri: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Bingyue Zhu Mengyao Mao Chaoyang Li
Proje Adı: Paula
Proje Müşterisi: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.,


Paula IMG #2
Paula IMG #3
Paula IMG #4
Paula IMG #5
Paula IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun