Çimlerden Büyüyen Kitap: Sürdürülebilir Tarımın Yeni Yüzü

Fabiano Dalmacio'nun Eşsiz Tasarımı: Çimlerle Büyüyen Bir Kitap

İrlanda'nın en büyük çiftçi bankası AIB ve Teagasc işbirliğiyle, çiftçilerin sürdürülebilirliği maksimize etmelerine yardımcı olacak bir kitap tasarlandı. Bu kitap, çimlerle büyütüldü ve her bir sayfası, kelimeleri ve diyagramları gerçek çim kökleri tarafından şekillendirildi.

Fabiano Dalmacio tarafından tasarlanan "The Book That Grew" (Büyüyen Kitap), çiftçilere sürdürülebilirliği maksimize etmeleri ve karlılıklarını artırmaları için 10 somut ders ve 10 pratik tavsiye içeriyor. Kitap, çiftçilere yılda 'mükemmel' 10 çim otlatma döngüsü gerçekleştirmeyi ve hektar başına 10 ton çim üretmeyi hedefleyerek, en verimli çiftliğin bile sürdürülebilirliğini büyük ölçüde artırma gücüne sahip.

Kitap, gerçek çim kökleri tarafından şekillendirilen her bir sayfa, kelime ve diyagramla birlikte çimlerle büyütüldü. Bahçecilik ve titiz el işçiliğinin eşsiz bir birleşimi ile yönlendirilen 'baskı süreci', çim köklerinin birkaç haftalık bir büyüme dönemi boyunca okunabilir semboller haline gelmesini sağladı.

Kitabın boyutları kapalıyken A3 (29.7 x 42cm), açıkken ise A2 (59.4 x 42cm) olarak belirlenmiştir. Kitap, çimlerin doğru yönetildiğinde harikalar yaratabileceğini sembolize ederken, aynı zamanda pratik bir eylem planı sunuyor.

Kitabın tasarım süreci Ekim 2018'den Mayıs 2019'a kadar Dublin ve Amsterdam'da gerçekleşti. Tasarım sürecinde, çiftçilikteki verimsizlik alanlarını belirlemek için en son hükümet raporları ve tarımsal çalışmalar analiz edildi. Sürdürülebilirlik üzerine en son araştırma ve veriler kullanılarak, İrlandalı çiftçilerin hedef kitlesi için ilgili olan emisyonları azaltmanın en etkili 10 yöntemi belirlendi.

Kitabın tasarımı, kök tabanlı bir 'baskı süreci' için birçok benzersiz zorluğu beraberinde getirdi. Sözcüklerden sembollere, sınırlardan köklerin gezinebileceği kanallarla birbirine bağlı tüm öğeler tasarlandı. Karmaşık çiftçilik süreçleri, okuyucunun sembol anahtarına hızlıca başvurmasını sağlayan benzersiz bir katlanır sayfa ile birlikte, ısırık büyüklüğünde bir görsel dilde özetlendi.

Kitap, çiftçilere sürdürülebilirliği maksimize etmeye yardımcı olacak 10 somut ders ve 10 pratik tavsiye sunuyor. Bu adımlar, çiftçilere yılda 'mükemmel' 10 çim otlatma döngüsü gerçekleştirmeyi ve hektar başına 10 ton çim üretmeyi hedefleyerek, en verimli çiftliğin bile sürdürülebilirliğini büyük ölçüde artırma gücüne sahip.

"The Book That Grew", 2021'de A' Fine Arts and Art Installation Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Bu ödül, dünya çapında, olağanüstü ve yüksek derecede yenilikçi tasarımları, profesyonelliği ve toplumsal refahı artırmayı hedefleyen tasarımları tanır. Bu ödül, bir çağın belirleyici estetiğini, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerleten ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fabiano Dalmácio
Görsel Kredileri: Photographer: Diana Scherer Filmmaker: Jake Viramontez
Proje Ekibi Üyeleri: Agency: Rothco, part of Accenture Interactive Client: AIB Executive Creative Director: Alan Kelly Creative Director: Ray Swan Art Director: Fabiano Dalmácio Copywriter: Rob Maguire Design Director: Shane O'Riordan Designer: Diogo Dias Business Director: Jimi McGrath Account Director: Alan McQuaid Project Manager: Irene Sharkey Executive Producer: Alan Byrnes Artist: Diana Scherer Book Designer: Jamie Murphy Publisher: The Salvage Press
Proje Adı: The Book That Grew
Proje Müşterisi: Fabiano Dalmácio


The Book That Grew IMG #2
The Book That Grew IMG #3
The Book That Grew IMG #4
The Book That Grew IMG #5
The Book That Grew IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun