Supernova Art Embassy'nin "Embrace" Projesi: Geçmişi Anımsatan Yenilikçi Bir Sanat Eseri

Site Specific Art Kategorisinde A' Fine Arts and Art Installation Design Ödülü'nün Sahibi

Supernova Art Embassy tarafından tasarlanan ve gerçekleştirilen "Embrace" projesi, site specific art kategorisinde A' Fine Arts and Art Installation Design Ödülü'nün sahibi oldu. Bu ödül, sanat ve tasarım dünyasında prestijli bir yer tutuyor.

Projenin adı "Embrace" olan bu sanat eseri, 170. Sterlitamak piyade bölümünden bir askerin hikayesine dayanıyor. 1941 yılında, hikayenin ana karakteri gümüş cep saatini karısına bırakmak istemiş. Ancak karısı, "Bu saatle gideceksin ve bu saatle döneceksin!" demiş. 2015 yılında, bir keşif gezisi sırasında askerin kalıntıları ve kişisel eşyaları bulunmuş. 74 yıl sonra, söz verdiği gibi saatle birlikte eve dönmüş ve 97 yaşındaki karısı onu karşılamış.

"Embrace" projesi, bu duygusal hikayeyi yansıtan bir anıt niteliği taşıyor. Projenin adı, Latince'de "hatırlanması gereken bir şey" anlamına gelen "memorandum" kelimesinden türetilmiştir. Bu nedenle, Memorandum projesi karmaşık bağlamlara ve konulara adanmıştır.

Proje, Sterlitamak'ın eski ve yeni bölgelerini birbirine bağlayan ana bir cadde üzerinde yer alıyor. Bu nedenle, sokakta her zaman çok sayıda öğrenci ve yayalar bulunuyor. Eserler yüksek bir konumda bulunuyor ve iyi bir şekilde görülebiliyor. Ayrıca, 170. Sterlitamak piyade bölümünün merkezi yakınlarda bulunuyor ve buradan askerler, cepheye gitmek üzere tren istasyonuna giden bir yol izliyor.

Proje, 75. Zafer Yıl Dönümü'ne adanmıştır ve 2020 yılında yağmurlu sonbahar hava koşullarından önce tamamlanmıştır. Bina cephelerinde onarım çalışmaları yapıldığından, tüm proje uygulama süresi 1,5 aydır. Sanatsal çalışmanın uygulaması ise 3 hafta sürmüştür.

Proje, yerin hafızasının eklektik bir duygu karışımı olduğunu ve tek bir izlenim yakalamanın imkansız olduğunu belirtiyor. Saf gerçekler, kişisel hikayeler, eleştiriler ve süslemeler var. Yorumlar çoğalıyor ve parçalanıyor. Bu nedenle, diğerlerinin arasında kendi algımızı göstermek istiyoruz.

Projenin tasarımı, Andrey Olenev ve Dmitry Kudinov'a aittir ve 2021 yılında Iron A' Fine Arts and Art Installation Design Ödülü'ne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dmitry Kudinov
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer – Dmitry Kudinov, Embrace #1, 2020. Image #2: Photographer – Dmitry Kudinov, Embrace #2, 2020. Image #3: Photographer – Dmitry Kudinov, Embrace #3, 2020. Image #4: Photographer – Dmitry Kudinov, Embrace #4, 2020. Image #5: Photographer – Dmitry Kudinov, Embrace #5, 2020. Video Credits: Dmitry Kudinov, Hyperlapse, Embrace and Shihans from bird’s-eye perspective, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Curator: Lidiia Averina Artist: Andrey Olenev Support: Dmitry Kudinov, Alexey Agafonov, Ludmila Averina
Proje Adı: Embrace
Proje Müşterisi: Dmitry Kudinov


Embrace IMG #2
Embrace IMG #3
Embrace IMG #4
Embrace IMG #5
Embrace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun