Jason Mizrahi'nin Akıcı Formları ve Hareketi Yansıtan 'Symphony' Sandalyesi

Sanat ve Tasarımın Buluştuğu Nokta: Symphony Sandalye

Jason Mizrahi'nin tasarladığı Symphony sandalye, mimari, heykel ve mobilya öğelerini birleştirerek dans hareketini anımsatan bir tasarıma sahip. Metal ve kadife kumaşın birleşimi, konfor ve lüksü bir arada sunuyor.

Genellikle dört ayaklı, lineer ve formal bir yapıya sahip olan sandalye algısını yıkan Symphony, akıcı formların ve hareketin bir keşfi. Tasarım, pozitif ve negatif alan, sanat ve tasarım, form ve işlev arasında bir denge kuruyor. Metal ve kadife kumaşın birleşimi, Symphony'nin güçlü ve sessiz varlığına konfor ve lüks ekliyor.

Symphony sandalyenin akıcı formu, beklenmedik dönüşler ve detaylarla belirginleşiyor. Sandalyenin lineer ve kıvrımlı formları tasarımı canlandırıyor. Kıvrımlar, dalgalı çerçevenin negatif alanı tarafından tanımlanıyor ve tabana doğru devam ediyor, burada sonunda bir açıya katlanarak hareketi durduruyor. Taban, parçayı yerinde sıkıca tutarak işlevine saygı gösteriyor. Sandalyenin dolgulu oturma yeri, kumaş veya deri ile kaplanabilir. Aday gösterilen tasarımda, oturma yerinin zeytin yeşili kadife kumaşı, tasarıma sıcaklık katıyor.

Symphony, metalin dikişsiz ve sürekli bir akış halinde şekillendirildiği tek bir birimdir. Tek bir metal levha, dalgalı bir şekle getirilirken ve tabanda daha keskin bir dönüş yaparken yapısal stabilite için test edildi. Kol destekleri, dikişsiz eklemeler sağlamak için çerçeveye dikkatlice kaynaklandı. Malzeme, toz kaplama uygulanmadan önce parlatıldı ve bu toz kaplama özelleştirilebilir. Aday gösterilen tasarımda bronz bir toz kaplama bulunmaktadır. Oturma minderi, deri veya kumaşla kaplanabilir.

Symphony, sadece oturma odasında veya şöminenin yanında bir kitap keyfi için fonksiyonel ve rahat bir sandalye olmanın ötesinde, bir sanat eserinin içine dahil olmuş hissi veriyor. 2017'de Los Angeles'ta başlayan proje, 2017 Architectural Digest (AD) Design Show'da New York'ta tanıtıldı. AD Design Show için Symphony, alev renkli kadife kumaşla kaplı siyah bir toz kaplama ile sunuldu. Daha sonra 2017 WestEdge Design Fair'de Santa Monica, California'da mevcut bronz bitişi ile sergilendi. Symphony, WestEdge Design Fair sırasında Amerikan İç Mimarlar Derneği'nden "En İyi Yenilikçi Ürün Tasarımı" ödülünü aldı.

Jason Mizrahi'nin Symphony sandalyesi, 2021 yılında A' Furniture Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve yaratıcılığı teyit eden, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JASON MIZRAHI
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer, Glenn Cunanan, Ostrich Studio
Proje Ekibi Üyeleri: JASON MIZRAHI
Proje Adı: Symphony
Proje Müşterisi: JASON MIZRAHI


Symphony   IMG #2
Symphony   IMG #3
Symphony   IMG #4
Symphony   IMG #5
Symphony   IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun