Espressionismo Floreale: Renk ve Formun Dansı

Laura Niubo'nun Doğanın Gücünü Yansıtan Halı Koleksiyonu

Naturen sunduğu güzellik ve desteği onurlandıran Espressionismo Floreale koleksiyonu, çiçeklerin hayatımızdaki yerini vurguluyor.

Laura Niubo'nun renklerin duygusal gücüne olan inancı, Espressionismo Floreale'nin temel taşını oluşturuyor. Renklerin yaşam alanlarımızdaki etkisini ve enerjisini nasıl artırabileceğine dair bir yaklaşım sunuyor. Ancak bu koleksiyon, sadece renklerin gücüyle sınırlı kalmıyor; her bir tasarımın hikayesi ve mesajıyla da bağ kurmayı hedefliyor. Koleksiyon, doğanın sürekli olarak sunduğu güzelliği ve desteği onurlandırarak, çiçeklerin varlığımızı nasıl mümkün kıldığını hatırlatıyor. Espressionismo Floreale, izleyicilerin önem verdiği ve ilişki kurabileceği bir soyutlamayı, onlara yükseltici bir enerji getirecek şekilde sunuyor.

Espressionismo Floreale, çiçekler aracılığıyla hayatın yeniden doğuşunu konu alan bir halı koleksiyonudur. Renkler ve geometrik şekiller kullanılarak, her bir sanat eseri bir çiçeğin doğal üreme parçasını en soyut formunda yakalıyor. Her bir halının tasarımı, bu çiçeklerin doğasında sahip olduğu gibi, kıvrımlı, zarif ve güçlü bir hareket hissi yaratmak için renk ve formun bir çalışmasıdır. Güçlü renk ifadesi, izleyicinin hayal gücünü, her şeyi renklerle dolduran bir dünyaya yükseltiyor ve onlara sevinç getiriyor.

Espressionismo Floreale halıları, Yeni Zelanda yünü ve vegan ipek karışımından, el tufting tekniği kullanılarak dokunmaktadır. Sanatçının üreticisi olan Portekiz'deki Beiriz Atelier, malzemeler ve üretim konusunda sertifikalıdır. Halılar, doğal ve sürdürülebilir malzemeler kullanılarak el yapımıdır; üretim süreci çevre dostu zararsız çözümler kullanmakta ve kullanılan suyun yüzde doksan dokuzunu geri dönüştürmektedir. Halılar, doğal boyalarla dokunmaktadır.

Altı farklı tasarımdan oluşan koleksiyon; Anther, Carpel, Filament, Leaf, Petal ve Stamen adlarını taşıyor. Orta boyutlardan başlayarak, sipariş üzerine üretilmektedir. Genel boyutlar 2.20 x 2.40m ile 2 x 3m arasında değişmekte ve tüy yüksekliği 14 mm'dir.

Halılar, herhangi bir iç mekana ek olarak düşünülmüştür. Paket açıldıktan sonra, birkaç saat boyunca mobilya üzerinde olmadan düzleşmesine ve rahatlamasına izin verilir. Mümkünse ilk birkaç hafta her gün vakumlanması önerilir. Bundan sonra, tasarımından ve renklerinden gelen rahatlık ve hoş enerjinin keyfini çıkarmak kalır.

Proje Kasım 2020'de başladı ve Ocak 2023'te tamamlandı. Salone del Mobile Milan Tasarım Haftası 2023'te Alcova'da sergilendi.

Renk ve form çalışması ile başlayan tasarım süreci, malzeme araştırmalarıyla devam etti. Üretim ve imalat araştırmaları yapıldı. Ürün elde edildikten sonra, sıfırdan bir işletme yaratma süreci başladı; markalaşma, web sitesi, fotoğraf çekimleri, PR materyalleri, sürdürülebilir üretim süreci ve sergiler için araştırmalar yapıldı.

En büyük zorluk, bir tasarımı kağıt üzerindeki 2D'den kumaş üzerindeki 3D'ye çevirmek oldu. Ardından en büyük zorluk olan üretimle karşılaşıldı. Barcelona, Portekiz ve Hindistan'da birçok üretici ile çalışıldıktan sonra, Tapetes Beiriz'de istenen mükemmel çizgileri ve tasarımı, en çevre dostu şekilde gerçekleştirebilecek üretici bulundu.

Espressionismo Floreale, çiçekler aracılığıyla hayatın yeniden doğuşunu konu alan bir halı koleksiyonudur. Renk ve geometrik şekiller aracılığıyla, her tasarım bir çiçeğin doğal üreme parçasını en soyut formunda yakalar. Halılar, el tufting tekniği kullanılarak Yeni Zelanda yünü ve vegan ipek karışımından dokunmaktadır. Altı farklı tasarımda hayat bulurlar: Anther, Carpel, Filament, Leaf, Petal ve Stamen. Her bir halının tasarımı, bu çiçeklerin doğasında sahip olduğu gibi, kıvrımlı, zarif ve güçlü bir hareket hissi yaratır ve renkli bir yaşamın kilidini açar.

Fotoğrafçılar: Danny Duran ve Barbara Vidal

Tasarımın telif hakları 2024 yılında Laura Niubo'ya aittir.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Laura Niubó
Görsel Kredileri: Photographers: Danny Duran and Barbara Vidal
Proje Ekibi Üyeleri: Laura Niubo
Proje Adı: Espressionismo Floreale
Proje Müşterisi: Niubo


Espressionismo Floreale IMG #2
Espressionismo Floreale IMG #3
Espressionismo Floreale IMG #4
Espressionismo Floreale IMG #5
Espressionismo Floreale IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun