Nikao Yan Sehpa: Doğanın Evrimsel Sürecini Yansıtan Bir Tasarım

Pablo Vidiella'nın Doğadan İlham Alan Özgün Mobilya Tasarımı

Doğanın evrimsel sürecini taklit ederek oluşturulan Nikao yan sehpası, organik formların ve doğal malzemelerin birleşiminden doğan sofistike bir tasarım örneği sunuyor.

Tasarımcı Pablo Vidiella, Nikao yan sehpasını tasarlarken, doğadaki her eğri ve yüzeyin zamanla belirli bir işlevle ilişkili biyolojik bir açıklaması olduğunu ve bu evrimsel dönüşümlerin kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Vidiella, bu doğal süreci taklit etmeye çalışarak ve ona bir işlev vererek, bu durumda bir yan sehpa, Nikao'yu yaratmış.

Nikao Yan Sehpa, evrimsel bir kavrama dayanan zarif, cesur ve keskin bir mobilya parçasıdır. Dairesel ve silindirik geometriler, belirli bir çevre ve işlevi karşılamak üzere dönüştürülür. Böylece, hem yapı hem de kullanım, parçanın orijinal özünü koruyarak, daha karmaşık ve organik bir objeye dönüşür.

Nikao'nun yapım süreci, teknoloji ve zanaatkarlığı eşit derecede birleştirir. Yüksek kaliteli Iroko masif ahşap plakalar, bir 3D çizimi takip ederek 5 eksenli CNC freze router ile üç boyutlu olarak işlenir. Parçalar işlendikten sonra, bunlar ahşap zanaatkarları tarafından birbirine yapıştırılır ve monte edilir, böylece nihai şekli alır ve objeye hayat verir.

Nikao yan sehpa, gözlemciyle doğal bir şekilde etkileşim kurar. İnsan gözü, doğada her zaman bulunan kıvrımlı çizgilere ve yüzeylere daha alışkındır. Bu içgüdü, hayvan alt bilincimizde kalır ve yumuşak, doğal formlar bize zevk ve huzur verir. Çekici şekli ve malzemenin sıcaklığı, kullanıcının daha yakına gelmesini, ona dokunmasını ve yanına oturmasını sağlar.

Proje, 2023 yılının Şubat ayında başlamış ve Mart ayında Madrid'de tamamlanmıştır. Nikao yan sehpa, 2023 yılında prestijli A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Nikao Yan Sehpa, dairesel ve silindirik geometrilerin evrimsel bir kavramına dayanan zarif bir mobilya parçasıdır. Bunlar, belirli bir çevre ve belirli bir işlevi karşılamak üzere dönüştürülür. Bu şekilde, hem kullanım hem de yapı, parçanın orijinal geometrik özünü koruyarak, daha organik ve daha karmaşık bir objeye dönüşür. Nikao yan sehpa, gözlemciyle doğal bir şekilde etkileşim kurar. Manyetik şekli ve malzemenin sıcaklığı, kullanıcının daha yakına gelmesini, ona dokunmasını ve yanına oturmasını sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pablo Vidiella
Görsel Kredileri: Image #1: Creator Pablo Vidiella, Nikao Side Table, 2023. Image #2: Creator Pablo Vidiella, Nikao Side Table, 2023. Image #3: Creator Pablo Vidiella, Nikao Side Table, 2023. Image #4: Creator Pablo Vidiella, Nikao Side Table, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Pablo Vidiella
Proje Adı: Nikao
Proje Müşterisi: Pablo Vidiella


Nikao IMG #2
Nikao IMG #3
Nikao IMG #4
Nikao IMG #5
Nikao IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun