Open Suite: Mutfak Alanında Yeni Bir Boyut Yaratan Fabrizio Crisa Tasarımı

Endüstriyel Stilin Karakter Kattığı, Işık ve Hava Fonksiyonlarının Tamamlayıcı Olduğu Modüler Bir Yapı

Open Suite, mutfak alanında yeni bir boyut yaratmayı sağlayan modüler bir yapıdır. Hemen tanınabilir bir endüstriyel stil ile çevreye karakter katan bu tasarım, sadece bir davlumbaz değil, aynı zamanda ışık ve geniş bir raf seçeneği sunan bir yapıdır. Tasarım, farklı 80 cm modülleri birleştirerek kişisel zevklere göre geometriler ve çizgiler oluşturmanıza olanak sağlar.

Open Suite, hava ve ışık fonksiyonlarının birbirini tamamladığı monolitik bir yapıdır. Ocakların alt ön tarafında büyük bir LED ışık paneli bulunur. Bu, yemek hazırlama sırasında stratejik bir ışık noktası olup, en neşeli anlarda da ortam ışığı olarak kullanılabilir. LED'lerin yoğunluğunu ve rengini, soğuk beyazdan daha sıcak tonlara kadar (Tune White) ayarlayabilir ve mükemmel atmosferi yaratabilirsiniz.

Open Suite, paslanmaz çelik, ahşap, cam ve tel metal ağ malzemeleri kullanılarak üretilmiştir. Cam kesme, paslanmaz çelik bükme ve plastik kalıplama teknolojileri kullanılmıştır. Temel modül 80 cm genişliğindedir. Tüm modüller 150 cm yüksekliğinde gelir ve kafes istenilen yükseklikte kesilebilir. Kullanıcı, istediği kadar modülü bitişik olarak kurabilir.

Open Suite, ergonomik kontrollerin yanı sıra Sesli Asistan (Alexa, Google Home) veya Elica uygulaması aracılığıyla da kontrol edilebilir. Bu, ışıkları ve çekimi uzaktan kontrol etmenin yanı sıra, filtre bakımı hakkında geri bildirim sağlar ve davlumbazın en iyi şekilde korunması için değerli ipuçları sunar.

Projenin tamamen geliştirilmesi 1 yıl sürmüştür ve tüm süreç Fabriano'da gerçekleşmiştir. Tasarım, çift emme ünitesi ve özel Long Life filtreler (3 yıl boyunca fırında yeniden oluşturulabilir) sayesinde, filtre versiyonunda maksimum performans ve mutfakta maksimum hareket özgürlüğü garanti etmek üzere tasarlanmıştır.

Open Suite, mutfak için bir mimari elemandır. Sadece bir davlumbaz değil, aynı zamanda mutfak için bir aydınlatma elemanıdır. Her ihtiyaca uygun geniş bir raf seçeneği sunar. Dört temel konfigürasyondan (80 cm veya 160 cm duvar ve 80 cm veya 160 cm ada) başlayarak, ek aksesuarlar entegre edilebilir ve modüller eklenerek kişiselleştirilebilir.

Open Suite, 2021'de A' Home Appliances Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fabrizio Crisà
Görsel Kredileri: Elica spa
Proje Ekibi Üyeleri: Fabrizio Crisà
Proje Adı: Open Suite
Proje Müşterisi: Fabrizio Crisà


Open Suite IMG #2
Open Suite IMG #3
Open Suite IMG #4
Open Suite IMG #5
Open Suite IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun