İnanç Tohumları: BFU 2018 Kabul Mektubu Tasarımı

Xianming Hu'nun Yenilikçi ve Çevre Dostu Kabul Mektubu Tasarımı

BFU 2018 Kabul Mektubu tasarımı, Xianming Hu tarafından yaratılan "İnanç Tohumları", kabul mektuplarının sıradanlığını kırarak, okulun felsefesini ve ruhunu yansıtan yenilikçi bir tasarım sunuyor.

Çoğu üniversite kabul mektubu birbirinin aynısıdır. Xianming Hu, bu durumu değiştirmek ve okulun "tepe ve sularla manzaranın tadını çıkarın, insanları ağaç yetiştirir gibi yetiştirin" mottosunu yansıtan, yenilikçi, farklı ve tanınabilir bir kabul mektubu tasarlamak istedi. Tasarım, okulun benzersiz kültürünü yansıtıyor ve alıcının bilgi aldığında okulun benzersiz kültürünü hissetmesini sağlıyor.

Tasarımın özgün özellikleri arasında bir kabul mektubu, bir defter ve bir kayıt rehberi bulunuyor. Mektuplar, dört farklı aşamayı - Üreme, Çimlenme, Büyüme ve Çiçeklenme - temsil ediyor. Mektup koyu yeşil renkte olup, üzerinde gümüş ve altın noktalar veya tohumlar bulunuyor. Tasarımın konsepti, Pekin Orman Üniversitesi'nin araştırma nesneleri olan tohumların gücüdür. Üniversite öğrencileri tohumlar gibidir ve yetiştirildiklerinde önemli katkılar sağlamak için güçlerini serbest bırakabilirler.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi çevre koruma göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Kabul mektubunun ana malzemesi, geri dönüştürülmüş atık kağıttan yapılan ve çevre dostu ambalaj malzemesi olan gri kartondan yapılmıştır. Çevre dostu kağıtlar, gri kartonun her iki tarafına monte edilmiş ve yüzeydeki desenler, mürekkep baskısını tasarruf etmek için bronzlaşma ve sıcak gümüş ile yapılmıştır. Genel tasarım, zarif ve ciddi bir ritüel ile süslenmiştir, bu da insanların onu atmayıp özellikle keyif almasını sağlar.

Tasarımın etkileşimi, çevre koruma göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Kabul mektubunun ana malzemesi, geri dönüştürülmüş atık kağıttan yapılan ve çevre dostu ambalaj malzemesi olan gri kartondan yapılmıştır. Çevre dostu kağıtlar, gri kartonun her iki tarafına monte edilmiş ve yüzeydeki desenler, mürekkep baskısını tasarruf etmek için bronzlaşma ve sıcak gümüş ile yapılmıştır. Genel tasarım, zarif ve ciddi bir ritüel ile süslenmiştir, bu da insanların onu atmayıp özellikle keyif almasını sağlar.

Proje, 2018 yılının Nisan ayında Pekin'de başladı ve 2018 yılının Temmuz ayında Pekin'de tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, diğer üniversitelerin kabul mektuplarının hepsinin aynı olması ve birçoklarının kırmızı bir başarı belgesi veya iyi haber gibi olmasıdır. Bu durum, okulun özelliklerini vurgulamaz ve insanları karıştırır. Kişiselleştirme çağında, farklılaşma veya karakteristik özelliklere sahip olmayan bir kabul mektubu ile rezonansa girmek zordur ve daha çok pasif bir kabul durumudur.

Tasarımın zorlukları arasında kabul mektubunun "tepe ve sularla manzaranın tadını çıkarın, insanları ağaç yetiştirir gibi yetiştirin" okul mottosunu yansıtması, Pekin Orman Üniversitesi'nin özelliklerini diğer üniversitelerden ayırt etmesi ve işin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanması yer alıyor. Bu gösterişli kabul mektuplarına rağmen maliyetin olabildiğince düşürülmesi gerekiyor.

"İnanç Tohumları - BFU 2018 Kabul Mektubu Tasarımı", bir kabul mektubu, bir defter ve bir kayıt rehberi içeren bir seti kapsıyor. Mektuplar, dört farklı aşamayı - Üreme, Çimlenme, Büyüme ve Çiçeklenme - temsil ediyor. Mektup koyu yeşil renkte olup, üzerinde gümüş ve altın noktalar veya tohumlar bulunuyor. Tasarımın konsepti, Pekin Orman Üniversitesi'nin araştırma nesneleri olan tohumların gücüdür. Üniversite öğrencileri tohumlar gibidir ve yetiştirildiklerinde önemli katkılar sağlamak için güçlerini serbest bırakabilirler.

Tasarım, 2021'de A' Print and Published Media Design Ödülü'ne layık görüldü. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xianming Hu
Görsel Kredileri: Photographer Yong Yang,Dawu Zhao,Creator Xianming Hu,Image post-processing Xianming Hu
Proje Ekibi Üyeleri: Xianming Hu
Proje Adı: The Seeds Of Faith
Proje Müşterisi: Xianming Hu


The Seeds Of Faith IMG #2
The Seeds Of Faith IMG #3
The Seeds Of Faith IMG #4
The Seeds Of Faith IMG #5
The Seeds Of Faith IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun