FAB: Sürdürülebilir Moda Tasarımının Yenilikçi Yüzü

Tanya Dunaeva'nın FAB Sergisi, Moda Endüstrisinde Tüketimi Azaltma Çağrısı Yapıyor

Moda endüstrisi, dünya genelindeki en büyük çevre kirliliği katkıda bulunan sektörlerden biri. Hızlı moda trendinin hakimiyeti, moda markalarının giysi üretim hızı ve ucuzluğu için bir yarış düzenlemesi, sera gazı emisyonlarının artmasına, düşük kaliteli giysilerin kısa kullanım döngüsüne ve kötü çalışma koşulları nedeniyle skandallara yol açıyor. FAB sergisi, sürdürülebilir moda alanındaki tasarım trendleri hakkında bilgi veriyor.

Tanya Dunaeva tarafından tasarlanan FAB (Kumaş), Sürdürülebilir Moda'nın bir Sergisidir. Serginin kimliğini geliştirirken ana görev, tipografik bir stil yaratmaktı. Tasarım Konseptinde kullanılan rastgele font, serginin merkezi mesajlarından birini yansıtıyor - moda sektöründe tüketimi azaltma çağrısı, makul tüketim çağrısı. Grafiksel olarak, çözüm, kumaşın kıvrımlarını andıran sıkı grotesk ve açık işlemeli rastgele fontun çapraz tipine dayanıyor.

Collages, Adobe Photoshop'ta yapılan mock-up'lar gerçekleştirildi. Hafif hava kıyafetinde açık işlemeli harfler yarıya kadar kaybolurken, işlevsel bileşen korunur - grafem oldukça kolay okunabilir. Tipografi, Cinema 4D derslerinden ilham alıyor. Basit jeneratif tasarım araçları önemli görsel efektler elde etmeyi sağlar.

Serginin Konsept Kimliği, birçok medya için tasarlanmıştır: giriş grubunun tasarımı, şehir sokaklarında afişler ve reklamlar, sergi alanı içindeki navigasyon, bilgi broşürleri ve sergi kataloğu, hatıra promosyon ürünleri.

Kimlik, moda tüketicileriyle kendi dilinde konuşur, bu serginin modayla ilgili olduğunu hemen ilan eder, ancak moda oldukça sıradan değildir, moda Orta tüketim trendindedir ve böylece kendisine daha iyi dikkat çeker, kitle tüketiminden ayrı bir sıraya girer, tüketiciler arasında fikir liderlerinin dikkatini çeker ve üretim arasında pazar liderleri.

Proje, öğrenci Projelerinden biri olarak Rusya Ekonomi Yüksek Okulu'nda yapıldı ve yaklaşık 3 hafta sürdü. İşe başlamadan önce, amacı sorunun özüne dalmak, sorunu çözme yöntemlerini analiz etmek (kimin ve nasıl moda endüstrisinde Orta tüketim hareketine katıldığı) ve toplanan verilere ve analitik sonuçlara dayalı olarak gelecekteki serginin ana içeriğini oluşturmak olan küçük bir masa çalışması yapıldı.

Çalışmanın zorluğu, moda seyircisinin tümünün Orta tüketim sorunları hakkında konuşmaya hazır olmamasıydı. Bu sektör hala pazara nispeten yeni ve bu soruna dikkat çeken her adım çok değerli, bu yüzden genel tasarım ne kadar parlak ve ikna edici olursa, o kadar çok insanı ilgilendirebilir, dahil edebilir ve belki de gelecekte Orta tüketim alanındaki durumu değiştirebilir.

FAB / Kumaş, Sürdürülebilir Moda'nın bir Sergisidir. Serginin kimliğini geliştirirken ana görev, tipografik bir stil yaratmaktı. Tasarım Konseptinde kullanılan rastgele font, serginin merkezi mesajlarından birini yansıtıyor - moda sektöründe tüketimi azaltma çağrısı, makul tüketim çağrısı. Grafiksel olarak, çözüm, kumaşın kıvrımlarını andıran sıkı grotesk ve açık işlemeli rastgele fontun çapraz tipine dayanıyor.

Bu Tasarım, 2021'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül aldı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tanya Dunaeva
Görsel Kredileri: Tanya Dunaeva
Proje Ekibi Üyeleri: Special thanks should be delivered to Russian Higher School of Economics (HSE Art and Design School) and personally to Leonid Slavin, head of Art direction MA Program.
Proje Adı: Fabric
Proje Müşterisi: Tanya Dunaeva


Fabric IMG #2
Fabric IMG #3
Fabric IMG #4
Fabric IMG #5
Fabric IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun