Yin Lai Zuo: Özel Bir Kulüp, Çeşitliliği ve Gizliliği Bir Arada Sunuyor

Ödüllü Tasarımcı Jue Yang, Çok Fonksiyonlu Bir Mekan Yaratıyor

Yin Lai Zuo, çeşitli stilleri ve atmosferleri sergileyen, yüksek gizlilik ve özel hissiyatı olan bir özel kulüp. Tasarımcı Jue Yang, mekanın yüksekliğini avantaja çevirerek, iki katlı bir Loft formunda düzenlemiş ve mekanın kullanım oranını maksimize etmiştir.

Yin Lai Zuo'nun sahibi, işleri nedeniyle genellikle yoğun bir tempoda çalışıyor ve sıklıkla diğer yerlerden arkadaşlarını ağırlıyor. Bu nedenle, tasarımcı Jue Yang, mekanı rahat bir dinlenme alanı olarak tasarlamak istemiş. Bu alan, arkadaşların çay içebileceği, suyun sesini dinleyebileceği, mahjong oynayabileceği ve yorgun olduklarında tatami üzerinde dinlenebileceği bir alan olarak düşünülmüş.

Yin Lai Zuo, çeşitli stilleri ve atmosferleri sergileyen bir özel kulüp olarak tasarlanmıştır. Mekanın kendisi caddenin karşısında yer alıyor ve özel kulübün alanı, yüksek bir gizlilik ve özel hissiyatla iki katlı olarak tasarlanmıştır. Mekanın yüksekliği avantajlı olduğu için tasarımcılar, mekanın kullanım oranını maksimize etmek için genel olarak iki katlı bir Loft formunda planlamışlardır.

Tasarımcı Jue Yang, bu tasarımın gerçekleştirilmesinde birçok elektrikli ekipmanın gizlenmesi gerektiğini belirtiyor. En dikkat çeken özelliği ise temiz hava ekipmanının ana bilgisayarı. Boru yönetimi ve gerçek kullanım sorununu göz önünde bulundurarak, temiz hava ana bilgisayarını birinci katın altına yerleştirmek daha uygun olmuştur. Ana bilgisayarın konumunu, zemin yüksekliğinin etkisi nedeniyle düzgün bir şekilde yerleştiremeyen tasarımcı, ikinci kat çalışma odasındaki tatami altında bir ana bilgisayar yeri ayırmış ve tataminin yanındaki dolap, temiz hava boru hattının en iyi kapağı olmuştur.

Yin Lai Zuo, 170 metrekarelik bir alana sahip. Tasarımcılar, zemin yüksekliği, zemin kalınlığı ve pratik uygulama sorunlarını göz önünde bulundurarak, tüm elektrikli ekipmanları gizleme tekniğini kullanmış ve tüm mekanı temiz ve düzenli hale getirmişlerdir. Mekan, dinlenme alanı, toplantı odaları ve içme alanı dahil olmak üzere çeşitli işlevsel alanlara ayrılmıştır.

Yin Lai Zuo'nun en çekici kısmı, kapıdan görünen özel yapım merdiven. Korkuluklar temperli camdan yapılmış. Geceleyin, yapı içinde gizlenmiş bir ışık şeridi, korkuluk bölümü camından loş bir ışık verir. Fransız penceresinden binaya bakıldığında, ziyaretçiler aslında alt merdivenin bir uzantısı olan mini bir kulübe görürler. Merdivenlerin hemen altındaki küçük dikdörtgen balık havuzu, mekana çok fazla eğlence katıyor ve aynı zamanda havadaki sıcaklık ve nem düzeyini ayarlıyor, böylece ziyaretçilerin daha rahat hissetmelerini sağlıyor.

Yin Lai Zuo, 2019 yılında Xiamen'de tamamlanan bir proje. Tasarım sürecinde, tasarımcılar, çeşitli işlevsel bölgelerin çok sayıda olması nedeniyle, lambaların sayısının nispeten fazla olacağını belirtmişlerdir. Işık kirliliğini azaltmak için birçok lamba, enerji tasarruflu lambalar kullanıyor, birçok lamba gizleniyor veya ışık kirliliğini azaltmak için anti-parlama lambaları kullanılıyor. Ayrıca, iç mekan balık havuzunun hava sıcaklığı ve nemini ayarlaması, iç mekanın küçük çevresini düzenlemesi ve klima kullanımını azaltması da tasarımın bir parçası.

Yin Lai Zuo, prestijli A' Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Hayat kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jue Yang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Yang Gengliang, Private Club, 2019. Image #2: Photographer Yang Gengliang, Private Club, 2019. Image #3: Photographer Yang Gengliang, Private Club, 2019. Image #4: Photographer Yang Gengliang, Private Club, 2019. Image #5: Photographer Yang Gengliang, Private Club, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Yang Jue Liu Yi Liu Lu
Proje Adı: Yin Lai Zuo
Proje Müşterisi: Jue Yang


Yin Lai Zuo IMG #2
Yin Lai Zuo IMG #3
Yin Lai Zuo IMG #4
Yin Lai Zuo IMG #5
Yin Lai Zuo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun